Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Január 08. 17:06, szerda | Belföld
Forrás: mti

Egy futócipővel akart megvesztegetni egy rab egy börtöntisztet Gyulán

Egy futócipővel akart megvesztegetni egy rab egy börtöntisztet Gyulán

Jogerősen két év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a férfit, aki megpróbálta megvesztegetni a gyulai börtön egyik tisztjét, hogy így kerüljön másik fegyintézetbe.

A táblabíróság hivatali vesztegetés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, mint többszörös visszaesőt. A jelenleg 27 éves férfi nem bocsátható feltételes szabadságra.

A vádlott 2017-ben a rablás miatt rá kiszabott hat és fél éves fegyházbüntetését töltötte Szegeden. Júniusban a gyulai börtönben tartózkodott pár napig, mivel egy ottani tárgyalásra idézték meg. A férfi - akit korábban már számos alkalommal sújtottak fegyelmi büntetéssel és magas biztonsági kockázatba sorolták - bántalmazással vádolva feljelentette az egyik felügyelőt.

Az ügyben vizsgálat indult, a gyulai börtön egyik tisztje hallgatta ki a vádlottat. Ekkor a férfi előadta, hogy szeretne visszakerülni a szegedi fegyintézetbe, és ha a kihallgató tisztje ebben segít, vesz neki egy márkás, 18 ezer forintba kerülő futócipőt, mert tudja, hogy szeret futni. A tiszt ezt nem fogadta el, hanem a történteket azonnal jelentette a felettesének.

A jelenleg is szabadságvesztését töltő, a bíróság elé is szíj- és lábbilincsben kísért férfi arra hivatkozott, drog- és nyugtatófüggő volt, a szedett gyógyszerek miatt nem emlékszik a történtekre, de ha tett is ajánlatot a tisztnek, azt nem gondolta komolyan, és elnézést kér miatta.

A táblabíróság döntésével helybenhagyta az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék ítéletét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.