Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. November 06. 01:43, szerda | Helyi

Egy guminyi virág, tánc kerekes székben és a 25 millió forintnyi abroncs

Egy guminyi virág, tánc kerekes székben és a 25 millió forintnyi abroncs

Megható, felemelő és vidám pillanatok kísérték a Hankook Magyarország Kft. abroncsadományozási ünnepségét.

Hárman önfeledten táncoltak a kerekes székben. Leküzdték a leküzdhetetlen, lábuk helyett a zenére perdült a kerekes szék, s átvette a ritmust a kéz, a test, a szem... Szívszorítóan szép volt. Így köszönték meg, hogy autójukra új abroncsot kaptak a koreai abroncsgyártó cégtől.

Nyolcvan kisebb közhasznú szervezetnek: azaz alapítványnak, egyesületnek, közalapítványnak valamint az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) számára nyújt jelentős támogatást gumiabroncsok formájában a Hankook Magyarország Kft.

Mint azt köszöntő beszédében Lee Sang Il ügyvezető igazgató elmondta :Az adomány összértéke megközelítőleg 25 millió forint, amely mintegy 1300 db gumiabroncsnak felel meg. Az Abroncsadományozási Program a vállalat átfogó társadalmi felelősségvállalási stratégiájának, a „Hankook Értékteremtő Programnak” fontos eleme. Elmesélte, hogy két esztendővel ezelőtt olvastak egy újsághírt arról, hogy nincs megfelelő abroncs a dunaújvárosi mentők autóján. Úgy gondolták, hogy ahogy jó szomszédhoz illik, segítenek. Azt követő esztendőben segítséget nyújtottak az Országos Mentőszolgálatnak, a katasztrófavédelemnek és a vöröskeresztnek is. Az idén pedig úgy gondolták, hogy a kisebb szervezeteknek is adnak lehetőséget, így meghirdették a vállalat abroncsadományozási programját, amelynek végeredménye lett az, hogy immáron 80 fontos feladatot ellátó szervezetnek van lehetősége arra, hogy biztonságosabban közlekedjenek.-Felelős vállalatként az elkövetkezendő években is folytatni kívánjuk abroncsadományozási programunkat, ezért arra buzdítunk minden érintett szervezetet, hogy kövessék figyelemmel a program alakulását. – tette hozzá a cég első embere.

Majd az elnökségi asztalnál ülők mondták el a többi részt vevő nevében is, hogy egy-egy garnitúra abroncs számukra mit is jelent.

– A Dunaújvárosi Jószolgálati Otthon Közalapítvány számára nélkülözhetetlen az egyetlen mikrobuszunk, mellyel mozgássérült ellátottainkat szállítjuk, és házhoz visszük személyi segítésünket, támogató szolgálatunkat. Járművünk üzemeltetése a folyamatosan szűkülő források miatt nehéz, az adományozott új gumiabroncsok nagy segítséget jelentenek számunkra a biztonságos közlekedésünkhöz. Nagyon hálásak vagyunk! – nyilatkozta Kecskés Rózsa, a Dunaújvárosi Jószolgálati Otthon Közalapítvány szakmai igazgatója, aki a gondozottak nevében átadta az újrahasznosított abroncsból készített ajándékát.

A nem újszülött intenzív osztályon világra jött koraszülöttek szállítása önmagában is hatalmas veszélytényezőt jelent, ezért alapítványunk erre a célra nagyon komoly felszereltségű neonatológiai rohamkocsit épített ki, amely „mozgó intenzívosztályként” funkcionál a kórházba szállítás alatt. Elengedhetetlen, hogy ez a kezdeti időszak károsodás nélkül érjen véget a koraszülöttek számára. Alapvető fontosságú a szállítás során, hogy a rohamkocsi milyen gumiabroncsokkal van felszerelve, hiszen a kerekek menetzaja plusz stressztényezőként jelenik meg az újszülöttek számára. Mivel alapítványunk költségvetése véges, de a kopott gumikat minden esetben le kell cserélnünk a koraszülöttek mentése érdekében, számunkra a Hankook gumiadományának életmentő jelentősége van. – nyilatkozta Dr. Somogyvári Zsolt, szakmai vezető, főorvos a Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért képviseletében.

A kisebb intézmények segítésére irányuló kezdeményezés mellett a Hankook 2013-ban is támogatja az Országos Mentőszolgálatot mint országos hatáskörű szervezetet, amely tevékenységével a társadalom számára elengedhetetlenül fontos szolgálatot lát el. Az OMSZ idén 600 darab téli gumiabroncs-adományban részesült, amelyeket a szervezet 150 db mentőautójára szerelnek fel országszerte. Ezzel a támogatással az Országos Mentőszolgálat mentőkocsijainak újabb jelentős részére került téli abroncs, segítségükkel gyorsabban és biztonságosan hajthatják végre sokszor életmentő feladataikat.

Reszegi Imre, állomásvezető mentőtiszt elmondta, hogy ő csak elkísérte főnökeit, kollégáit. A dunaújvárosi mentőautókon jó minőségű abroncsok vannak, a korábbi Hankook-adományoknak köszönhetően.

– Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) nevében mondhatom, hogy igazán hálásak vagyunk a Hankook nagylelkű adományért. Munkánk – ahogy jelmondatunk is tükrözi – hivatás az életért. Bajtársaim naponta több mint kétezer esetben sietnek életet menteni, sokszor rossz útviszonyok között. Az új „sárga mentőautóink” már nagyon jól felszereltek, de a legtöbb autónk még régi, ezeken rendszerint négyévszakos gumikat használtunk. A Hankook ismételt adománya révén immár a mentőautóink többsége a téli közlekedésre legalkalmasabb gumiabroncsokon futhat. Úgy gondolom, hogy ezek a Hankook téli gumik jelentősen könnyítik majd mindennapi tevékenységünket, és nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy gyorsabban és biztonságosan hajtsuk végre feladatainkat.” – tette hozzá Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója.

Az ünnepség után egy asztalnál beszélgettek a dunaújvárosi és a környékbeli polgárőr-szervezetek képviselői. Elmondták, hogy kilenc szervezet polgárőr kocsija járhat most üzembiztos abroncsokkal. Sajnos a saját gépkocsikra ez az adomány nem vonatkozik,pedig a nagyon sokan saját autójukat használják ahhoz, hogy a településeiken a polgárok biztonságán őrködjenek. Elpanaszolták, hogy például a perkátaiak még az abroncsért sem tudtak eljönni, mert nem volt pénzük üzemanyagra. Sok szervezet küzd az egy százalékokért, így nem könnyű nekünk a létfenntartás, s éppen ezért fontos minden egyes adomány - hangsúlyozták.

Fontos és hasznos kezdeményezése ez is a Hankooknak, amely az önkéntes program mellett, most egy újabb gesztussal tett bizonyosságot amellett, hogy multi és multi között is különbség van. Nem is kicsi.

A Hankook Magyarország Kft, építi az üzeme harmadik ütemét. Új munkahelyek, több adó, több segítség...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.