Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Május 24. 16:02, hétfő | Külföld
Forrás: Shiri Zsuzsa, az MTI tudósítója jelenti - fotó: Olasz Alpesi Mentők

Egy izraeli orvostanhallgató és családtagjai vesztették életüket az olasz felvonóbalesetben

Egy izraeli orvostanhallgató és családtagjai vesztették életüket az olasz felvonóbalesetben

Egy izraeli orvostanhallgató és családtagjai is életüket vesztették az olaszországi drótkötélpályás felvonón az elmúlt hétvégén történt balesetben - jelentette a Jediót Ahronót című izraeli újság, a ynet hétfőn.

Kilenc másik utas mellett egy izraeli család öt tagja - férj, feleség, kétéves kisfiuk és a nő nagyszülei - estek áldozatul az észak-olaszországi Stresa település és a Mottarone-hegy között működő felvonó egyik fülkéjének vasárnap esti lezuhanása miatt.

A 30 éves Amit Biran feleségével, Tal Peleg-Birannal és két kisfiukkal Olaszországban, Fabiában élt, mert a férfi az ottani orvosi egyetemen tanult, miközben a helyi zsidó iskolában biztonsági őrként dolgozott.

A házaspár ötéves kisfia életben maradt, súlyos sérülésekkel ápolják Olaszországban. Ágya mellett nagynénje, Amit nővére van, aki a tragédia után a család több tagjával együtt Olaszországba utazott.

A feleség nagyszülei, Jichák és Barbara Kohen Izraelből néhány napja Észak-Olaszországba látogattak unokájukhoz és dédunokáikhoz, s együtt kirándultak a hegyekbe, ahol a baleset történt.

A sajtó szerint a zsidó iskolában igen népszerű volt a csendes és segítőkész biztonsági őr, aki a tanulmányai mellett ebből a munkából tartotta el családját. Az áldozatokat Izraelben temetik el, hazaszállításukat segíti Izrael római nagykövetsége.

Izraelben a jelentkezők számához és az igényhez képest nagyon csekély az orvostanhallgatói helyek száma, mert korábban jelentős mértékben a világ minden részéről bevándorló zsidó orvosok biztosították az orvosellátást. Az utóbbi évtizedekben a kevés egyetemi hely miatt sokan külföldön, köztük Magyarországon végzik orvosi tanulmányaikat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.