Városlista
2021. április 13, kedd - Ida

Hírek

2011. November 13. 07:05, vasárnap | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Egy korszak ért véget Olaszországban

Egy korszak ért véget Olaszországban

Silvio Berlusconi olasz kormányfő szombaton Rómában benyújtotta lemondását Giorgio Napolitano államfőnek – jelentette be a Quirinale, az olasz elnöki palota. A közlés szerint az államfő elfogadta Berlusconi lemondását.

A Quirinale előtt várakozó tömeg „bolond” kiáltásokkal fogadta Berlusconit, s többen aprópénzt dobáltak irányába. A Hír TV beszámolója szerint ezrek ünneplik Silvio Berlusconi távozását kiemelt rendőri készültség mellett Rómában.

Előzőleg a szenátus, majd szombaton a képviselőház hagyta jóvá a gazdasági megszorításokat tartalmazó reform- és költségvetési csomagot.

Az EU-elvárásokat is tartalmazó stabilitási csomag szinte módosítás nélkül ment át az olasz parlamenten, miután a megcsappant parlamenti támogatással szembenézni kényszerülő Berlusconi ennek elfogadásához kötötte távozását a miniszterelnöki posztról. Berlusconi mandátuma 2013-ban járt volna le.

Az európai politika 75 éves veteránja közel húsz év után távozik a politika nagyszínpadáról.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 12. 16:08, hétfő | Külföld

Izraelben kialakulhatott a közösségi immunitás

Izraelben kialaIzraelben kialakulhatott valamiféle közösségi immunitás a koronavírussal szemben a Weizmann Intézet szakértője szerint - jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű hírportál.kulhatott a közösségi immunitás

2021. Április 12. 14:02, hétfő | Külföld

Megszűnt a szükségállapot Csehországban

Hétfőn nulla órakor Csehországban megszűnt a koronavírus miatt tavaly október elejétől tartó szükségállapot. A járvány terjedésének enyhülése miatt a cseh kormány már nem kérte a meghosszabbítását a parlamenttől.

2021. Április 12. 11:59, hétfő | Külföld

Nyitnak a vendéglátóhelyek és a boltok Angliában

A brit kormány által kidolgozott részletes nyitási menetrendnek megfelelően hétfőtől minden bolt kinyithat Angliában, és vendégeket fogadhatnak azok az éttermek, amelyek meg tudják oldani a szabadtéri felszolgálást.

2021. Április 12. 09:56, hétfő | Külföld

A fertőzöttek száma 136 millió, a halálos áldozatoké 2 936 millió a világon

A világon 136 046 262 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 936 364, a gyógyultaké 77 419 352 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfőn reggeli adatai szerint.