Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. November 20. 09:17, szerda | Helyi
Forrás: DSTV

Egy lépéssel közelebb az egészséghez

Egy lépéssel közelebb az egészséghez

Nemcsak szűrővizsgálatokkal, hanem programokkal is várják a dunaújvárosi Egészségfejlesztő Irodában mindazokat, akik tenni szeretnének egészségükért.

Sikeres pályázatnak köszönhetően, november 19-én Dunaújvárosban is nyílt Egészségfejlesztő Iroda, amely a lakosság egészségét, a betegségek megelőzését hivatott szolgálni.

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet többek között Egészségfejlesztési Iroda kialakítására, működésére kapott támogatást. Cél a Dunaújvárosi kistérségben élők életmódjának egészségtudatos irányba fordítása, az ezzel kapcsolatos tudásanyag terjesztése és konkrét programok révén egészségi állapotának javítása. A programokba széles körben vonják be a kórház és az alapellátás szakembereit, a kistérségben működő egészségfejlesztő tevékenységgel foglalkozó civil szervezeteket és szolgáltatókat is.

Dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgatója az ünnepélyes megnyitón hangsúlyozta az egészséges életmód fontosságát, melyhez az újonnan kialakított iroda munkatársai, szakemberei segítséget adnak a lakosság számára. Dr. Galambos Dénes, Fejér megyei kormánymegbízott ünnepi beszédében kiemelte az egészségfejlesztő tevékenység fontosságát. A dunaújvárosi járásban élők számos életmód-változtató tudásanyaggal lesznek gazdagabbak az Iroda működése által. Konkrét programokon keresztül segítséget, támogatást kapnak az emberek az életmódjuk megváltoztatására, a betegségek megelőzésére. Nagy jelentőséget tulajdonított annak, hogy a projekt kiemelt figyelmet fordít a hátrányos helyzetű emberekre. Megkeresik, elérik azokat a társadalmi csoportokat, amelyek eddig még nem törődtek a megelőzéssel, a szűrővizsgálatokkal, és az életmódváltás előtt állnak.

Dr. Máté Ágnes orvos-igazgató, projektmenedzser bemutatta a projektet. Az Egészségfejlesztési Iroda célja a járás területén folyamatos egészségfejlesztési tevékenység működtetése. Bemutatta az együttműködő partnereket (háziorvosok, egészségfejlesztési intézmények, szervezetek, civilek és szolgáltatók), illetve a projekt célcsoportjait (szív-, érrendszeri betegek, időskorúak, lelkibetegek, dohányosok, elhízottak), majd tájékoztatást adott az Egészségfejlesztési Iroda tervezett működéséről, programelemeiről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.