Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Augusztus 28. 07:25, hétfő | Kék hírek
Forrás: mti

Egymilliárd forintnyi illegális dohányterméket foglalt le

Egymilliárd forintnyi illegális dohányterméket foglalt le

Több mint egymilliárd forint értékben vont ki adózatlan dohányterméket az idén az adóhivatal a feketepiacról - írta a Magyar Idők a hétfői lapszámában.

A napilap cikke szerint több mint tízezer esetben találtak illegális dohányárut az év első hét hónapjában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei és pénzügyi nyomozói. Az ellenőrzések alkalmával nagyjából húszmillió szál cigarettát és több mint hét tonna fogyasztási dohányt foglaltak le, amelyek értéke a feketepiacon akár egymilliárd forintot is érhet.

Leopold Róbert pénzügyőr őrnagy, a NAV jövedéki ügyekkel foglalkozó szóvivője a lapnak elmondta, hogy nemrég egy Csongrád megyei tanyán egy 130 tőből álló dohányültetvényt találtak, amely nagyjából 220 kilogramm termést hozott. Az ingatlan magyar tulajdonosa állítása szerint a dohányt saját fogyasztásra termeszti, ehhez azonban nem rendelkezett a jogszabályban meghatározott NAV-regisztrációval. A szóvivő hozzátette, hogy ilyenre, vagyis nagyobb mennyiségű illegális előállításra eddig nemigen volt példa.

Aki adózatlan árut engedély nélkül kínál értékesítésre, legalább ötmillió forint pénzbírságra számíthat, de jogsértő az adózatlan dohánytermék birtoklása is, a büntetés nagysága itt minimum harmincezer forint - közölte a NAV szóvivő a Magyar Időkkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.