Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. Május 15. 21:34, kedd | Helyi

Egyszerre két diplomát? Miért is ne!

Egyszerre két diplomát? Miért is ne!

Irigyelni való ötlettel, dupla diplomával kápráztatja el vállalkozó szellemű diákjait a Dunaújvárosi Főiskola. Partnere ebben Hollandia Saxion Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Alaphír: A Dunaújvárosi Főiskola a közelmúltban együttműködési megállapodást kötött Hollandia egyik legnagyobb, 24 ezer hallgatót képző felsőoktatási intézményével, a Saxion University of Applied Sciences-vel (Saxion Alkalmazott Tudományok Egyeteme. A holland egyetem utolsó éves (Final Year) képzési programján a mi főiskolánk hat szemesztert már elvégzett, angol nyelven jól beszélő Gazdálkodási és menedzsment BA szak, valamint a Műszaki menedzser BSc szak hallgatói – továbbá a már sikeresen államvizsgát tett, itt végzett hallgatók is – jelentkezhetnek.

Dr. Bognár László, a Dunaújvárosi Főiskola rektora, dr. Rajcsányi-Molnár Mónika, a főiskola Nemzetközi Kapcsolatok Irodájának vezetője, valamint a Saxion Egyetem részéről Mark Schrooten és Rogier R. Pliester tájékoztatták az újdonságnak számító együttműködés és a kettős képzés leginkább érdeklődésre számot tartó részleteiről a média munkatársait.
A kettős diplomás képzésre az első résztvevők 2012. június 1-ig adhatják be jelentkezésüket. Az utolsó éves képzési programra azok a hallgatók jelentkezhetnek, akik már teljesítették az első három tanév (6 szemeszter) valamennyi tanulmányi és vizsgakövetelményét, és akik nyelvvizsga bizonyítvánnyal is igazolni tudják angol nyelvtudásukat. Ha felvételt nyertek: egy tanévet tanulnak a holland egyetemen angol nyelven a szakjuknak megfelelő utolsó éves képzési programon. Ennek fele elméleti tantárgyak elsajátítása, másik fele szakmai gyakorlat egy holland vállalatnál. A diplomamunkát angol nyelven kell elkészíteniük és védik meg azt a záróvizsgán, amelyre a Saxion Egyetem és a Dunaújvárosi Főiskola közös záróvizsga bizottsága előtt kerül sor a Saxion Egyetemen.
A sikeres záróvizsgát követően a hallgatók két oklevelet vehetnek át: a Saxion Egyetem bachelor oklevelét és a Dunaújvárosi Főiskola bachelor oklevelét.
A képzés államilag finanszírozott, de a hallgatóknak – függetlenül attól, hogy idehaza államilag támogatott, vagy költségtérítéses képzésben vesznek részt – 1771 eurót kell fizetniük a hollandiai kurzusért.
A lakhatásról a hallgatók maguk is gondoskodhatnak, de a megoldásban segítséget tud nyújtani a Saxion Egyetem Nemzetiségi Irodája, ahol kérvényezhetnek szállást.
A Saxion Egyetemen a külföldi diákok létszáma meghaladja a 2500 főt, akik ötvennél több nemzet fiai. Tanulnak ott többek között afgán, egyiptomi, finn, brazil, ghánai, japán, orosz, vietnami, szudáni, tajvani, ugandai fiatalok.
Arra a kérdésre, hogy maximum hányan jelentkezhetnek tőlünk a Saxion egyetem utolsó éves kurzusága, az a válasz, hogy nincs felső határ, ugyanakkor arra törekednek, hogy az egy nemzethez tartozók aránya egy kurzuson se haladja meg a 20 százalékot.
(csgy)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.