Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2011. Augusztus 15. 07:17, hétfő | Helyi

Eladta, ami nem is volt

Eladta, ami nem is volt

Több felhasználó néven szerepelt aukciós és hirdetési portálokon az a tápiószelei férfi, aki főleg telefonokat, x-boxokat, laptopokat kínált eladásra, mint kiderült, ezek nem léteznek.

Egy fejér megyei sértett feljelentésének eredményeként derült ki, mind a nevek, mind az eladásra szánt holmik a férfi kitalációi voltak. Amik valóságosak az ügyben az a seregnyi sértett és a kicsalt százezrek…

Sárbogárdi nyomozóknál jelentkezett egy alapi férfi még márciusban azzal, hogy megalkudott egy telefonra egy aukciós oldalon, át is utalta az eladónak a pénzt, de nem kapta meg a terméket. Végzett egy kis közvéleménykutatást és rájött nincs egyedül ezzel. Közben már maga az aukciós oldal is figyelmeztette az érdeklődőket, hogy a hirdető körül valami nem stimmel, ne küldjenek neki pénzt. De addigra már sokan megtették.

A feljelentés nyomán a sárbogárdi nyomozók kiderítették, hogy az ország több pontján legalább 37 sértettje van az ügynek, akiket legkevesebb tizenkettőezer-ötszáz és a legtöbb 140 ezer forint értékben károsított meg a tettes. Az internetes csalóról a szétküldött megkeresések eredményeként kiderült, hogy tápiószelei lakos. A férfit az adatgyűjtések eredményeivel és a tényekkel augusztus 9-én szembesítették a nyomozók. Nem tagadta a terhére rótt cselekményt.
Gyakorlatilag családja megélhetését biztosította a világháló. A kialkudott vételárakat a vevők sorra-rendre átutalták a férfi bankszámlájára és miután nem kapták meg a terméket, hiába próbálták elérni telefonon, nem jártak eredménnyel. Az eljárás során kiderült, hogy szomszédja regisztrációját is megszerezte és annak tudta nélkül is kötött üzleteket a nevében. Természetesen ilyenkor is a saját bankszámlájára ment a pénz és, hogy a vevők még véletlenül se hívják a szomszéd által megadott telefonszámot, mindig ő jelentkezett a vevőknél.

A több százezer forint kárértékre elkövetett csalás miatt bűnügyi őrizetbe vétele mellett a sárbogárdi nyomozók tovább folytatják az eljárást a 39 éves tápiószelei férfivel szemben. Jelen állás szerint 27 rendbeli üzletszerűen kisebb értékre elkövetett csalás vétség kísérlettel gyanúsítják. A gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezéséről pénteken délelőtt dönt a bíróság.


 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.