Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Október 31. 08:13, csütörtök | Helyi

Elbocsátások a vasműben avagy kit képvisel a polgármester?

Elbocsátások a vasműben avagy kit képvisel a polgármester?

Sajnálattal értesültem arról, hogy az ISD Dunaferr Zrt. vezetése külső tényezők hatására létszámcsökkentésre kényszerül.

- írta közleményében Pintér Tamás Dunaújváros polgármestere. Ez a megállapítása azért is különös, mert minden döntéshozói helyzetben lévő pontosan tudta, hogy mire készül az ISD Dunaferr menedzsmentje.

Pintér Tamás is minden bizonnyal tudta, hiszen már a kampány idejénrendszeres kapcsolatban volt a menedzsmenttel.

Ha ennek ellenére nem tájékoztatták a már előkészített elbocsátásokról, akkor ez két másik nagy gondot vet fel. Számított-e egyáltalán a mentorainak? Vagy tudta, de taktikailag elhallgatta a választások végéig, hogy elbocsátások lesznek?

Örülünk annak, amit írt, "hogy Dunaújváros MJV önkormányzata nevében a fenti helyzet kezelésének érdekében haladéktalanul felvettem a kapcsolatot az ISD Dunaferr Zrt. menedzsmentjével."

Ez nem egy helyzet, polgármester úr, hanem emberi sorsok és életek, amelyet nem kezelni kell. Ha önnek valaki azt tanácsolja, hogy kezelje a helyzetet, akkor már most bebizonyította, hogy nincs köze ehhez a városhoz, nem érdeklik az ittélők.

A vasgyári ismerősöm elég határozottan megmondta erre, hogy kit kezeljen és hogyan. Nem írom le, mert csúnya szavakat tartalmazott.

A következő bekezdésben még mélyebbre ássa el magát a frissen megválasztott polgármester:

"A cégvezetés konstruktív hozzáállásának köszönhetően ezek az egyeztetések napokon belül elindulnak, melyek eredményéről a város lakosságát folyamatosan tájékoztatni fogom. Bízom benne, hogy a kialakult szituációt a lehető leghamarabb és a dolgozók számára megnyugtató módon rendezni tudjuk."

A tömeges elbocsátás, az emberi sorsok, hogy a fenyőben lehet kialakult szituáció. Őszintén és mélyen kívánom neki, hogy kerüljön ilyen szituációban, s kezelje majd konstruktívan.

A tőrdöfés a végén van:

"Bízom abban, hogy az önkormányzat által újraindított kommunikáció az ISD Dunaferr Zrt. vezetőségével meghozza a jelen és az elkövetkező időszakban is a gyümölcsét."

Mert leírja, egyértelműen leírja, hogy kit és kiket is képvisel az új polgármester.

A menedzsmentet. Nem a melósokat. Nem a városlakókat, a menedzsmentet. Most azért arra leszek kíváncsi, mit csinál ebben a helyzetben az új alpolgármester, a melósokat képviselő, Mezei Zsolt? Egyébként a menedzsment a "fideszes kormány" segítségét kéri.

Címkék: Dunaferr, ISD

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.