Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. December 08. 10:02, péntek | Belföld
Forrás: mti

Élet és közbiztonság elleni bűncselekménnyel vádolják a bőnyi rendőrgyilkost

Élet és közbiztonság elleni bűncselekménnyel vádolják a bőnyi rendőrgyilkost

Élet és közbiztonság elleni bűncselekmények miatt emeltek vádat a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében a Győri Törvényszéken - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint az elkövetőt hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztető emberölés bűntettével, valamint lőfegyver engedély nélküli tartásával elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntettével vádolja az ügyészség.

A vádirat szerint 2016. október 26-án reggel három rendőr házkutatást akart tartani a vádlottnál, aki a bőnyi házába jogszerűen belépők egyikére, Pálvölgyi Péter rendőr alezredesre egy engedély nélkül megszerzett, éles lőszerrel töltött gépkarabéllyal rövid sorozatot adott le. A lövedékek egyike a fején eltalálta a rendőrt, aki a helyszínen életét vesztette.

A lövéseket követően a másik két rendőr a vádlottra több lövést adott le, amelyek közül egy a testén eltalált. A férfit a Terrorelhárítási Központ helyszínre kiérkezett tagjai fogták el - írták.

Az elfogást követő helyszíni szemle során a vádlott által engedély nélkül megszerzett lőfegyvereket és lőszereket találtak.

A vádlott - aki jelenleg is előzetes letartóztatásban van - beszámítási képességében nem korlátozott. A cselekmény akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető - tették hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.