Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2012. December 06. 19:22, csütörtök | Helyi

Életet mentett az ügyeletes tiszt

Életet mentett az ügyeletes tiszt

Fel akarta magát akasztani egy fiatalember tegnap este. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyelet vezetőjének azonban mintegy félórán keresztül sikerült szóval tartania a férfit, akihez közben a másik két ügyeletes odairán

Így sikerült megmenteni életét.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére a mentőktől érkezett bejelentés arról, hogy egy 28 éves dunaújvárosi férfi azzal hívta fel őket telefonon, hogy öngyilkosságot fog elkövetni, és küldjenek neki egy halottszállítót.

Amikor a főkapitányság ügyeletvezetője Papp Nikolett r. főhadnagy fogadta a hívást, egyből az öngyilkosságra készülő fiatalember telefonszáma iránt érdeklődött a mentősöktől, akik ezt meg is adták neki. Így hívta fel a főhadnagy a férfit, akivel mintegy félórán keresztül beszélgetett.

Az ügyeletvezető rutinjának és rátermettségének köszönhetően a férfi bizalmába férkőzött, így megtudta, hogy családi problémái miatt döntött úgy, hogy véget vet az életének. Szándéka az volt, hogy felakasztja magát.
A beszélgetés során a rendőrtiszt megtudta a férfitől, hogy hol tartózkodik, illetve a tőle beszerzett információk alapján, a Központi Ügyeleten dolgozó másik két ügyeletesnek a nyilvántartón keresztül sikerült megállapítania a személyazonosságát is, illetve a rendszeren keresztül lekérni a fényképét. Ezt továbbították a fehérvári rendőrök dunaújvárosi kollégáiknak az ügyeletre, akik a járőröket már ezen információk birtokában küldték a férfi által bediktált címre, a dunaújvárosi Váci Mihály utcába.

Mivel az egyenruhásokkal szemben agresszív volt a fiatalember, és a felszólítás ellenére sem volt velük együttműködő, így a járőrök kénytelenek voltak vele szemben testi kényszert és bilincset alkalmazni. Majd mentőt hívtak hozzá, akik beszállították a dunaújvárosi kórház Pszichiátriai Osztályára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.