Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Április 02. 22:56, csütörtök | Helyi

Életmentő adomány

Életmentő adomány

Két \\\\\\\\\\\\\\\"tappancs\\\\\\\\\\\\\\\" felhelyezése, a zöld gomb megnyomása a készüléken, s máris esélyt kaphat az életre az, akit hirtelen szívhalál fenyeget. Két új defibrillátorral gyarapodott városunk.

Az adományt a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség gyűjtötte a Carissa Kupa, a kispályás futball bajnokság segítségével.

A több mint 1millió 600 forintból két berendezést is tudtak vásárolni, amelyet ma adtak át ünnepélyesen városunknak.

Cserna Gábor polgármester elmondta, hogy a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség nemcsak onnan ismert, hogy országos mércével is a legtöbb amatőr játékost foglalkoztató kispályás labdarúgó versenyrendszert működteti. Több ezer fiatalnak nyújt rendszeres sportolási lehetőséget, mintegy kétezer labdarúgót szólít pályára hétről hétre.

A szövetség által rendezett labdarúgó bajnokságok minden alkalommal valamilyen nemes szándékkal járnak együtt. A legutóbbi, a XIII. Carissa Kupán a Labdarúgó Szövetség életmentő készülék megvásárlására gyűjtött.

Tóth Imre, a DLSZ Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnöke elmondta, nagyon bíznak abban, hogy lesz folytatása a kezdeményezésnek és további defibrillátorok kerülnek majd városunk fontos pontjaira.

Az eseményen jelen volt dr. Dorkota Lajos, a MEKH elnöke is, aki hangsúlyozta, hogy Dunaújváros példát mutat az önkéntességben és a segítőkészségben. Ennek egyik példája a Carissa Kupa, amelynek ismertsége túl nő a város falaitól, s mára már az egyik legelismertebb amatőr bajnoksággá vált.

Dr. Galambos Dénes, Dunaújváros és környékének országgyűlési képviselője megköszönte dr. Dorkota Lajosnak, hogy a jó ügy mellé állította a parlamenti képviselőkből álló csapatot, s ezáltal is rangot adott az eseménynek. Valamint kiemelte, hogy hasonló összefogásra van szükség a város környéki településeken is.

Dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgató-főorvosa elmondta, keringésmegállás után 3-5 perc van arra, hogy újraélesszék az áldozatot, különben visszafordíthatatlan következmények állnak be. Magyarországon 26 ezer hirtelen szívhalál történik, nagy részük közterületen. Naponta 70 ember esik áldozatul, ezek felében nincs semmi előjel, tünet.

A készülék használatát Feth Katalin, a helyi vöröskereszt vezetője tanította meg a jelen levőkkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.