Városlista
2023. március 21, kedd - Benedek, Bence, Miklós

Hírek

2017. Április 30. 21:31, vasárnap | Helyi
Forrás: Kőhalmi Kálmán, pályaorientációs tanácsadó

Életutakat elismerő díj a kamarától

Életutakat elismerő díj a kamarától

Második alkalommal adták át a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlése előtt a Dunaújváros Kézművességéért Díjakat, melyeket idén három ismert városi szakember vehetett át.

A díj azon kisvállalkozók, iparos emberek életpályáját ismeri el, akik kiemelkedőt alkottak egy-egy szakma, szolgáltatás helyi történetében. A három díjat kapott vállalkozásról a méltatások alapján elmondható, hogy mind kisvállalkozások, családi együttműködéssel. Magas szintű szakmaismeret és szakmaszeretet jellemzi őket, tulajdonosi szemléletű üzletvitel, lokálpatrióta gondosság. Nagyon fontos az is, hogy mindannyian jelentős szerepet játszottak az évtizedek során, vagy játszanak ma is a szakmai utánpótlás nevelésében.

Díjat kapott Bedő Tibor, aki vendéglátás terén végzett tevékenységével írta be magát a szakma helyi történetébe. Üzemeltette a Vigadót, az Aranyhordó vendéglőt, de legtöbbünk számára a Sport Ételbár által vált ismertté. Ezzel párhuzamosan irányította a Dunai Vasműben található igazgatósági és kokszolói konyhák munkáját. Első saját tulajdonú üzlete a Pálma Cukrászda volt, ezt követte a Flamingó Cukrászda, majd a Gólyafészek Étterem, illetve Fogadó. Nagyon sok fiatal ismerkedett meg szakmájával, a munka világával a keze alatt.

Díjat kapott Léhner Lajos bőrdíszműves. Szakmáját Budapesten sajátította el, és a Fővárosi Bőrdíszmű Vállalatnál szerzett gyakorlatot. Dunaújvárosba 1971-ben költöztek, saját vállalkozása elindítása előtt több cipőgyárban dolgozott, majd bőrdíszművesként különböző vállalkozásoknál tevékenykedett, irányítói feladatokat is betöltve. Elhivatott munkaszeretetét mindenki ismeri, aki betér a Dózsa György úton található műhelyébe, amit 1998-ban nyitott, és ahol ma is aktívan dolgozik.


A díjat méltán vehette át Szarka László is, aki a város legrégebben működő horgászboltját nyitotta meg 1990-ben a Szórád Márton úton. A családi vállalkozást, melyet feleségével együtt működtet, megelőzte a horgászat szeretete: évekig volt magyar válogatott, a 90-es évek elején szövetségi kapitány is. Horgászszakíróként, a versenyhorgászatot értő és szerető szakemberként tapasztalatait, fotóit könyvekben és különböző médiafelületeken osztja meg a horgászok táborával, elkötelezett híveket szerezve a terület számára.
Az elismeréseket Králik Gyula elnök és dr. Kováts Miklós elnökségi tag adta át a díjazottaknak.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 19. 19:00, vasárnap | Helyi

Torna ob - Mészáros négy, Kovács három szeren győzött

Mészáros Krisztofer négy, Kovács Zsófia három aranyérmet nyert a tornászok országos szerbajnokságán.

2023. Március 11. 09:00, szombat | Helyi

Fejér vármegyei elnök: aljas lépés a Dunaferr-dolgozók munkabérfizetését veszélyeztető önkormányzati inkasszó

Váratlan, aljas lépésnek nevezte a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke csütörtökön Dunaújváros városvezetésének az ISD Kokszoló Kft. ellen indított végrehajtási eljárását és inkasszóját.

2023. Március 21. 08:55, kedd | Sport

Szerdán kezdődik a tavaszi Szeged-Veszprém kézilabdamaraton

A következő három hónapban akár további hat alkalommal játszhatnak egymás ellen.

2023. Március 21. 07:19, kedd | Belföld

Történelmi pillanat: Mol-csoport: saját azeri kőolajmezőjéről érkező olajat finomít a MOL

Azeri Light típusú kőolajszállítmány érkezik a Mol-csoporthoz a pozsonyi finomítóba az azerbajdzsáni ACG mezőről, amelyben a Mol a harmadik legnagyobb tulajdonos - közölte az olajtársaság hétfőn az MTI-vel.