Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Január 21. 09:16, szombat | Helyi

Elfogták az illegális hulladéklerakót

Elfogták az illegális hulladéklerakót

Őrizetbe vettek a dunaújvárosi nyomozók egy cégvezetőt, aki a gyanú szerint felelős a közelmúltban nagy közfelháborodást kiváltó illegális hulladék lerakásért.

A cégvezetőt a budapesti járőrök állították elő újvárosi kollégáik kérésére csütörtökön délelőtt. A cégvezető mellett a munkavégzésért felelős főmérnök is gyanúsított…

Január 13-án egy férfi tett bejelentést a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra arról, hogy több tonna építési törmeléket hordtak ismeretlenek egy a Kisapostag külterén lévő magánterületre. Az elsődleges becslések szerint úgy ötven köbméter körüli aszfalttörmelékről volt szó, ami valószínűleg piros színű talajról lett elbontva. Kiderült, hogy az ominózus terület gazdája senkinek nem adott engedélyt a hulladék lerakására, vagyis illegális cselekményt észlelt a bejelentő. A későbbiekben kiderült az is, hogy Dunaújváros külterületén, a 6-os számú főút melletti véderdő területére hasonló törmeléket raktak le, ugyancsak ismeretlenek.

A bejelentés nyomán hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett miatt indítottak nyomozást a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói.
Ennek során megállapítást nyert, hogy a fellelt törmelék vélhetően egy Dunaújváros, Eszperantó utcai területrendezésből származik. A munkálatokat végző alvállalkozó a bemutatott papírok szerint a törmelék elszállításával egy másik alvállalkozót bízott meg. A nyomozás során azonban kiderült, hogy a bemutatott papírok nem fedik a valóságot, azok csak a hulladék eltüntetését szolgálják.

Január 19-én csütörtökön jelentős előrelépés történt az ügyben. A szállítást megrendelő cég ügyvezetőjét az újvárosi nyomozók megkeresése alapján a BRFK IV., ker. RK. járőrei előállították.
Dunaújvárosban történt kihallgatása során szembesítették a megállapításokkal. Felbujtóként gyanúsítottként hallgatták ki. A cégvezető panasszal élt a gyanúsítással szemben. A munkavégzéssel megbízott főmérnököt bűnsegédi minőségében gyanúsították meg a rendőrök.
A kihallgatásokat követően a szekszárdi lakhellyel bíró, de budapesti cég vezetőjét bűnügyi őrizetbe vette a rendőrség.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói a gyors és sikeres felderítés kapcsán ezúttal is köszönik a Dunaújvárosi Hírlap munkatársainak, valamint a Budapest IV., XIV., XVII., kerületi Rendőrkapitányságok, a Váci, a Szekszárdi és a Balatonfüredi Rendőrkapitányságok segítő közreműködését.

A hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett ügyében indított nyomozást szakértők bevonása mellett tovább folytatja a rendőrség. Az eddigi adatok szerint további gyanúsításokra is sor kerülhet, de más bűncselekmények megvalósulása miatt a

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.