Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. November 08. 19:06, hétfő | Helyi

Elfogták a dunaújvárosi pincefeltörőket

Elfogták a dunaújvárosi pincefeltörőket

Őrizetbe vették a hétvégén a dunaújvárosi rendőrök azt a három dunaújvárosi férfit, akiket mintegy hatvan dunaújvárosi pincefeltöréssel gyanúsítanak. Egyikük jelenleg már börtönbüntetését tölti, a másikat hétfőn helyezte elő

A dunaújvárosi rendőrök pénteken nagy fogást könyvelhettek el maguknak, ugyanis elfogták azt a három fős társaságot, akik szeptember óta a dunaújvárosi társasházak pincéit rendszeresen feltörték.Ez alatt az idő alatt mintegy hatvan betörést követtek el. Ezek között azért akad olyan betörés is, ahonnan nem sikerült elvinniük semmit, de a legtöbb helyszínről nagy zsákmánnyal távoztak.

A trió tiszteletét tette a Hajnal utcában, a Március 15. téren, a Lajos Király körúton, a Bocskai utcában, a Fáy András utcában, a Szórád Márton úton, a Táncsics Mihály utcában, a Vasmű úton, a Derkovits utcában és a Hold utcában lévő házak pincéibe. Azonban az sem kizárt, hogyezeken az utcákonkívül a város más utcáiban is törtek fel tárolókat.

A nyomozók az elkövetők által bérelt lakásban sokolyan dolgot találtak, amelyektulajdonosainak azonosítása még folyamatban van.

A házkutatások során lefoglalt tárgyak között vannak kerékpárok, szerszámok, különböző elektronikai cikkek, és egyéb használati tárgyak, például horgászfelszerelés és festék, de ezen kívül találtak még alkoholt és élelmiszert is.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányságez akép alapján várja a sértettek jelentkezését és egyben azt kérik, hogy aki felismeri a tőle eltulajdonított tárgyak valamelyikét az jelentkezzen a25/510-510-es telefonszámon.

A pénteken elfogott csapat mindhárom tagját gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. Egyikükkel szemben elfogásukkor két körözés is érvényben volt. A 23 éves K.E. ellen a Dunaújvárosi Városi Bíróság adott ki elfogatóparancsot korábban általa elkövetett és vele szemben folyamatban lévő bűnügyekben. A Fejér Megyei Bíróság BV Csoportja pedig elővezetését kérte, mert rablás elkövetése miatt vele szemben hozott jogerős ítélet alapján be kellett volna vonulnia a börtönbe, amit elmulasztott. Gyanúsított kihallgatását követően megkezdte börtönbüntetését. Társa, a 25 éves Sz. B. – akivel közös albérletben laktak – bűntett előéletű. Korábban elítélték márkábítószerrel való visszaélés, súlyos testi sértés, valamint lopás elkövetése miatt. A mostani betöréseket próbára bocsátása alatt követte el. A Székesfehérvári Városi Bíróság őt ma helyezte előzetes letartóztatásba. Harmadik társuk – a 31 éves R.Zs.- szabadlábon védekezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.