Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Május 21. 10:07, kedd | Sport
Forrás: hu.motorsport.com, hu.wikipedia.org

Elhunyt Niki Lauda a Formula-1 legendája

Elhunyt Niki Lauda a Formula-1 legendája

Elhunyt a háromszoros F1-es világbajnok Niki Lauda. Az osztrák legenda 70 évesen ment el, egy igen hosszú és kemény küzdelem után

Niki Lauda pályafutása több mint különleges volt a Forma-1-ben. Az osztrák versenyző az egyik legkülönlegesebb karaktere volt a rajtrácsnak, és igen komoly eredményeket ért el, beleértve a három világbajnoki címét, valamint a nagy visszatérését a súlyos balesete után.

Tavaly augusztusban életmentő tüdőtranszplantáción esett át, és 2 hónapig folyamatos kórházi kezelés alatt állt. Az állapota hol javult, hol pedig rosszabb lett, de bármennyire is szeretett volna újra munkába állni, már nem tudott. Legutóbb arról szóltak a hírek, hogy Niki a Spanyol Nagydíjra tervezte a visszatérését a paddockban, de Svájcban kellett maradnia az újabb kezelések miatt.

Andreas Nikolaus „Niki” Lauda (Bécs, 1949. február 22. – Bécs, 2019. május 20.) osztrák autóversenyző, háromszoros (1975, 1977, 1984) Formula–1-es világbajnok pilóta. Az egyetlen a sportág történetében, aki a két legsikeresebb csapat, a Ferrari és a McLaren színeiben is csúcsra ért a királykategóriában. Visszavonulása után két légivállalatot alapított (Lauda Air, Niki). A Bombardier Business repülőgépgyártó nagykövete. Üzletemberként tért vissza a Formula–1-be, előbb a Ferrari majd a Jaguar tanácsadójaként tevékenykedett, utóbbi csapatnak két évig csapatmenedzsere is volt. Haláláig a Mercedes 10%-os résztulajdonosa és ügyvezető elnöke,[1][2] valamint a német RTL televízió szakkommentátora volt.[3]

Lauda 1976-ban a Nürburgringen rendezett német nagydíjon egy ütközés során életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, és nagy mennyiségű mérgező gázt lélegzett be, miután Ferrarija lángra kapott. Túlélte a balesetet és hatalmas akaraterővel visszatért a pályára, a hat héttel később megrendezett olasz nagydíjon újra autóba ült.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával