Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Augusztus 09. 15:35, péntek | Helyi

Elindult a Hankook Értékteremtő Önkéntes Program

Elindult a Hankook  Értékteremtő Önkéntes Program

A Hankook Tire Magyarország Kft. idén első alkalommal indította el a Hankook Értékteremtő Önkéntes Programot.

A Hankook Tire Magyarország június elején útjára indította a Hankook Értékteremtő Önkéntes Programot, amelynek keretein belül a vállalat a dolgozói, az általuk javasolt közhasznú szervezetek és közintézmények javára végezhetnek önkéntes munkát. A program célja, hogy a dolgozók személyes önkénteskedésén keresztül járuljon hozzá a helyi közösségek mindennapjainak könnyítéséhez. A közösen végzett jótékony munka a hankookos közösségeket is összekovácsolja. Az első alkalommal meghirdetett program június és július között lezajlott jelentkezési időszaka alatt összesen 12, rendkívül kreatív projektötlet született, amelyek megvalósításához a Hankook biztosítja a szükséges eszközöket és segédanyagokat több mint 2 millió forint értékben. A hagyományteremtő program segítségével a Hankook azon túl, hogy dolgozói elégedettségét kívánja növelni, egyúttal felelős vállalati magatartását és a szűkebb régiójával való kapcsolatát kívánja erősíteni.

A Hankook Tire Magyarország 2013 júniusának elején hirdette meg a Hankook Értékteremtő Önkéntes Programra való jelentkezést dolgozói körében. A jelentkezőknek olyan – elsősorban a gyár régiójában megvalósítandó – önkéntes projektterveket kellett benyújtaniuk, amelyeket öntevékeny módon meg tudnak szervezni és el is tudnak végezni. Az összes pályázat beérkezte után július közepén egy – a cég vezetőiből és az üzemi tanács által delegált tagokból álló – bizottság döntött a megvalósítandó projektekről.

Az első ízben meghirdetett program keretében összesen 12, rendkívül kreatív önkéntes projekt valósul meg hamarosan, amelyekben majdnem 100, az üzem különböző területein dolgozó munkavállaló vesz részt különböző méretű csoportokban. A megvalósítandó önkéntes tevékenységek számos területre kiterjednek a bölcsőde, óvoda és iskola külső és belső felújításától kezdve, egy önkéntes tűzoltóság szertárának rendbetételéig. A projektek megvalósítása 2013 augusztusában veszi kezdetét és várhatóan kora ősszel zárul. A program által érintett települések Dunaújváros, Kulcs, Simontornya és Mezőfalva.

„Mivel idén indult a Hankook Értékteremtő Önkéntes Program, elsődleges célunk az volt, hogy dolgozóink körében bemutassuk, és minél szélesebb körben ismertebbé tegyük ezt a lehetőséget. Már most nagyon sikeresnek tekintjük ezt a kezdeményezést, hiszen dolgozóink már a meghirdetés másnapján elkezdték számba venni a lehetséges projekthelyszíneket. A program kapcsán számos kollégát sikerült mozgósítani, akik végül sok kreatív ötletettel járultak hozzá a program sikeréhez"– összegezte a kezdeti tapasztalatokat Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. „Dolgozóink korábban több alkalommal önkénteskedtek már – legutóbb a júniusi árvíznél nyújtottak jelentős segítséget Adonyban, Kisapostagon és Dunaföldváron. Szerettük volna tovább bátorítani és ösztönözni önkéntes törekvéseiket, hiszen Dél-Koreában is nagy hagyománya van az öntevékeny, közérdekű munkának. A program egyúttal újabb lehetőséget jelent a Hankook számára, hogy még jobban beépüljön szűkebb és tágabb környezetébe, még aktívabban részt vegyen és hozzájáruljon a helyi közösségek mindennapjaihoz, amire a kezdetek óta aktívan törekszünk" – tette hozzá a cég első embere.

A Hankook Értékteremtő Önkéntes Program keretében megvalósuló projektek:

1. Csillagvirág óvoda felújítása- Dunaújváros
2. Zengő-Bongó Bölcsöde gondozóhelyiségének tisztító festése- Dunaújváros
3. Zengő-Bongó Bölcsöde vizesblokkjának felújítása- Dunaújváros
4. A NAP HÁZA - HOLD UDVARA Agroturisztikai Rekreációs Központ kerítésének befejezése- Kulcs
5. Mezőfalvi Önkéntes Tűzoltóság szertárának felújítása- Mezőfalva
6. Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközép- és Szakiskola kerítésének feljító festése- Dunaújváros
7. A simontornyai Vak Bottyán Általános Iskola folyosólyának lambériázása, felújítása- Simontornya
8. A simontornyai Vak Bottyán Általános Iskola vizesblokkjának felújítása- Simontornya
9. „Gyermekeink mosolyáért” – a kulcsi Száz Holdas Pagony Bölcsőde és Óvoda csoportszobáinak felújítása- Kulcs
10. Csoportszobák tisztasági festése a dunaújvárosi Szivárvány Óvodában- Dunaújváros
11. Százszorszép Óvoda udvarának rendbetétele, felújítása- Dunaújváros
12. Dózsa György Általános Iskola bejárati lépcsőjének felújítása- Dunaújváros

A Hankook Értékteremtő Programról

A Hankook Tire Magyarország Kft. 2012-ben indította útjára átfogó társadalmi felelősségvállalási (CSR) programsorozatát, a „Hankook Értékteremtő Programot”, amely három pillérre épül: környezet, egészség és oktatási-társadalmi ügyek. A kezdeményezés célja, hogy a Hankook Tire Magyarország Kft., mint hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő vállalata, felelős társadalmi szereplőként segítséget nyújtson olyan környezeti és társadalmi ügyekben, amelyek mindannyiunk érdekét szolgálják.

A vállalat Értékteremtő Programja keretében már több helyi és országos jelentőségű akciót is indított, úgymint a Dunaújvárosi- és az Országos Mentőszolgálatnak, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak, és a Magyar Vöröskereszt számára történt 20 millió forint összértékű téligumi-adományozás, az 5. és 6. Gyerek ARC rajzverseny és kiállítás főtámogatóként való szponzorációja; valamint számos helyi rendezvény támogatása a dunaújvárosi régióban, például a nagysikerű Parázs-Varázs Közösségi Grillparty, a Rácalmási Tökfesztivál vagy a Dunaújvárosi Főiskola 60. jubileumi ünnepsége.

Címkék: hankook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.