Városlista
2020. október 22, csütörtök - Előd

Hírek

2012. Augusztus 10. 14:13, péntek | Külföld
Forrás: MTI

Elítéltek Angliában egy magyar kamionost

Elítéltek Angliában egy magyar kamionost

Négy hónap szabadságvesztésre ítéltek pénteken Angliában egy magyar kamionsofőrt, aki a múlt hónapban ittasan, a forgalommal szemben haladt egy autópályán.

A BBC pénteki beszámolója szerint az 50 éves K. Pál július 7-én éjjel hajtott fel az M6-os autópályára, és 3 mérföldet - csaknem 5 kilométert - tett meg a menetiránnyal szemben haladva.
A rendőrséget több járművezető is riasztotta, de a magyar kamionost végül három másik teherautósofőr állította meg a közép-angliai Birmingham egyik elővárosa, Walsall közelében, járműveikkel elzárva az utat K. Pál kamionja előtt.
A magyar sofőrt megállító három kamionosnak az ügyben eljáró birminghami koronabíróság egyenként 250 font (90 ezer forint) jutalmat ítélt meg. Az eljárást vezető bíró indoklása szerint a három kamionsofőrt "dicséret illeti gyors észjárásukért és bátor cselekedetükért, amellyel valószínűleg életeket mentettek meg".
A birminghami bíróság ugyanakkor K. Pált a négyhavi szabadságvesztés mellett három évre eltiltotta a járművezetéstől is.
A magyar sofőr elismerte vétkességét a közúti közlekedés veszélyeztetésében és ittas járművezetésben.
A bírósági eljárás során elhangzott, hogy K. Pál 51 fokos, házi készítésű szilvapálinkát ivott, mielőtt elindult járművével a forgalommal szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 22. 13:03, csütörtök | Külföld

Hét ember ellen emeltek vádat a francia tanárgyilkosság miatt, két kiskorú szabadlábon védekezhet

Hét ember, köztük két kiskorú ellen emelt vádat terrorista gyilkosságban való bűnrészesség gyanúja miatt csütörtökre virradóan Samuel Paty tanár kegyetlen megölése ügyében.

2020. Október 22. 11:00, csütörtök | Külföld

Rekordokat dönt Trump arizonai táncának nézettsége a médiában

Rekordokat dönt Donald Trump amerikai elnök arizonai kampányrendezvényén előadott táncának nézettsége az amerikai televíziókban és a közösségi médiában - jelentette az amerikai közszolgálati rádió (NPR) szerdán este.

2020. Október 22. 08:05, csütörtök | Külföld

A fertőzöttek száma a világban már meghaladta a 41,1 milliót, a gyógyultaké a 28 milliót

A világon már 41 171 093 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 130 597, a meggyógyultaké pedig 28 040 033 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli adatai szerint.

2020. Október 21. 15:08, szerda | Külföld

Franciaországban a napi esetszám csökkent, de a súlyos esetek és a halottak száma nő

Az elmúlt 24 órában 20 468 koronavírusos estet tártak fel Franciaországban, ami több, mint az előző napi 13 243, de elmarad a hétvégén és a múlt héten regisztrált 30 ezres napi esetszámoktól.