Városlista
2020. szeptember 20, vasárnap - Friderika

Hírek

2020. Szeptember 08. 18:02, kedd | Kék hírek
Forrás: mti

Elítéltek egy férfit, aki akarattal nekihajtott unokatestvére autójának

Elítéltek egy férfit, aki akarattal nekihajtott unokatestvére autójának

Nem jogerősen öt év letöltendő börtönre ítéltek kedden Budapesten egy férfit, aki - szerelmi bosszúból - szándékosan belehajtott unokatestvére autójába.

A két rokon között 2017-ben romlott meg a viszony, mert a vádlott élettársát az unokatestvér "elszerette". A vádlott telefonon és interneten is többször megfenyegette a sértettet, valamint több millió forint kártérítést is követelt tőle - tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék az MTI-t.

A konkrét esetről az a bírósági közleményben azt írták, hogy 2017 szeptemberében a sértett gépkocsival közlekedett, amikor a vádlott édesanyjával és testvérével ugyanebben az időben szintén arra haladt autóval.

Amint a vádlott észrevette unokatestvérét, 90-100 kilométer/órás sebességgel üldözni kezdte, majd a záróvonalon balról áthaladva szándékosan nekiütközött a járművének, amely emiatt az árokba csúszott és felborult. A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A vádlott megállás nélkül továbbhajtott, majd ismeretlen helyre távozott, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene, de másnap önként jelentkezett a rendőrségen.

Az ügyészség aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és más bűncselekményekkel vádolta meg a férfit. A bíróság a váddal megegyező tényállást állapított meg, de - a bűncselekmény minősítését módosítva - közúti veszélyeztetés bűntettében mondta ki bűnösnek és öt év börtönre ítélte, valamint öt évre eltiltotta a járművezetéstől.

A döntés ellen az ügyész téves minősítés miatt és a büntetés súlyosításáért, a vádlott és védője a büntetés enyhítéséért fellebbezett - derül ki a közleményből.

Címkék: ítélet, börtön, budapest

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 20. 16:07, vasárnap | Kék hírek

Temetőben rabolt ki egy asszonyt két fiú

Egy 15 éves kállói fiút és 14 éves társát vették őrizetbe a nyomozók.

2020. Szeptember 19. 05:00, szombat | Kék hírek

Elítélték az egyetemista lányt vonaton molesztáló férfit

A Debreceni Törvényszék személyi szabadság felfegyverkezve elkövetett megsértésének bűntette és emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt másodfokon 5 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélte azt a férfit,

2020. Szeptember 18. 11:01, péntek | Kék hírek

Illegális fegyverek miatt vettek őrizetbe egy orvvadászt Siófokon

Engedély nélkül tartott lőfegyvereket találtak egy orvvadásznál; őt és társát Siófokon vették őrizetbe - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu honlapon.

2020. Szeptember 18. 08:05, péntek | Kék hírek

Embercsempészcsoportot ítéltek el Tatabányán

A Tatabányai Törvényszék jogerősen fegyházbüntetésre ítélte csütörtökön egy embercsempész csoport öt tagját, akik 130 migránst juttattak el Németországba fejenként 250 ezer forintnak megfelelő euróért