Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Január 23. 13:09, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Elkészült az országgyűlési választás plakátja

Elkészült az országgyűlési választás plakátja

Elkészült az országgyűlési választás hirdetménye, a szavazás napja 2014. április 6. a szavazás reggel 6.00 órától 19.00 óráig tart.

Az NVI közölte: amikor ismertté vált a választás időpontja, haladéktalanul intézkedtek a 44 ezer 200 tájékoztató plakát elkészítéséről, és kedden már ki is szállították a területi és országgyűlési egyéni választókerületi irodákhoz, amelyek továbbítják őket a helyi választási irodákhoz.

A hirdetmény a korábbi választásoknál már megszokott módon a legfontosabb információkat tartalmazza, és a következő napokban minden településen megjelennek majd a közterületeken.

A nemzetiszínű keretbe foglalt plakát tartalmazza egyebek mellett a választás napját, a választói névjegyzékkel és az ajánlással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Olvasható rajta például, hogy a választókerületben lakó választópolgár ajánlhat érvényesen jelöltet az ajánlóíven, a jelöltté váláshoz 500 érvényes ajánlás szükséges, és egy választópolgár több jelöltet is támogathat, akik március 3-áig gyűjthetik az ajánlásokat.

A hirdetmény tartalmazza a szavazással kapcsolatos információkat is: tájékoztatást ad arról, hogy magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgár csak személyesen szavazhat, és aki nem a lakóhelyén szavaz, április 4-én 16 óráig kérheti átjelentését egy másik településre.

A szavazás napján külföldön tartózkodó választók március 29-én 16 óráig kérhetik felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe. A hirdetmény tájékoztatást ad arról is, hogy a kérelmeket levélben, személyesen vagy a www.valasztas.hu oldalon lehet benyújtani.

Szavazni egy egyéni választókerületi jelöltre és egy országos listára lehet. Az országgyűlési választáson nemzetiségiként regisztrált választópolgár nemzetiségi listára szavazhat, pártlistára nem.

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.