Városlista
2022. július 3, vasárnap - Kornél

Hírek

2021. December 17. 15:00, péntek | Belföld
Forrás: MTI/Fotók: MTI/Balogh Zoltán

Elkezdődött az Adni Öröm! jótékonysági akció

Elkezdődött az Adni Öröm! jótékonysági akció

Elkezdődött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Adni Öröm! élelmiszeradományokat gyűjtő jótékonysági akciója a Spar-csoport mintegy 140 üzletében országszerte csütörtökön.

A hat napon át, december 21-ig tartó karácsonyi gyűjtésben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mintegy háromezer önkéntese a Spar-csoport 137 áruházában kéri a vásárlókat arra, hogy aki teheti, ajándékozzon valamennyi tartós élelmiszert, például lisztet, tésztát vagy konzervet a rászoruló embereknek.

"Ez egy nagyon jó kezdeményezés, hiszen mindenki, aki szeretne adományozni a rászorulóknak, a segítségnyújtás lehető legegyszerűbb formájában tudja ezt megtenni az ünnepek előtt" - mondta el Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, aki csütörtökön a budapesti Batthyány téri Spar üzletben a szeretetszolgálat jószolgálati nagyköveteként személyesen vette át a felajánlott adományokat.

Ilyenkor mindenki a lehetőségeihez mérten tud vásárolni a rászorulók számára - tette hozzá Herczegh Anita, aki kilencedik éve segíti a tartós élelmiszerek gyűjtését. A köztársasági elnök felesége kiemelte: a rászorulók számára sokszor ez a csomag az egyetlen karácsonyi ajándék. Hozzátette: a jótékonyság fontos és advent idején sokakban merül fel az igény, hogy másokon segíthessenek.Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke emlékeztetett: a jótékonysági akció lehetőséget nyújt arra, hogy ne hagyjuk magukra a bajban levőket.

Az Adni Öröm! a Máltai Szeretetszolgálat legnagyobb, 1997 óta minden évben advent idején megszervezett jótékonysági akciója. Az adományokból csomagok készülnek, amelyeket még az ünnepek előtt szétosztanak országszerte a rászoruló emberek között.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkénteseinél a 2019-es karitatív akcióban több mint 325 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze, ebből mintegy 30 ezer ajándékcsomag készült. A koronavírus-járvány miatt 2020-ban speciális gyűjtést szerveztek, akkor adománykártyákkal lehetett segíteni a rászorulóknak.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 02. 17:08, szombat | Belföld

Az idei volt a harmadik legmelegebb június Magyarországon

Az idei volt a harmadik legmelegebb június az 1901 óta vezetett mérések sorában Magyarországon. Egyes délkeleti területeken pedig 122 éve nem volt ilyen meleg és száraz a június

2022. Július 02. 16:06, szombat | Belföld

Változott a menetrend több regionális vasútvonalon

Július elsejétől változott a menetrend több regionális vasútvonalon - közölte a MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel.

2022. Július 02. 15:06, szombat | Belföld

Ferenc pápa karitatív céljaira gyűjtenek vasárnap a katolikus templomokban

A Magyar Katolikus Egyház vasárnap tartja országszerte a péterfillérek gyűjtését a templomokban. Az adományokat Ferenc pápa karitatív céljaira fordítják

2022. Július 02. 14:12, szombat | Belföld

Visszaesett az új autók forgalomba helyezése az első félévben

Az idei első félévben 57 411 új személygépkocsi forgalomba helyezésével 11,4 százalékot esett vissza a belföldi autópiac - közölte az MTI-vel pénteken a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE).