Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. November 03. 03:00, péntek | Helyi

Elkezdődött az élményfürdő felújtása

Elkezdődött az élményfürdő felújtása

A Modern városok programból 4,5 milliárd forintját fordítják az élményfürdő és az uszoda felújítására, korszerűsítésére. A munkálatokról számolt be sajtótájékoztatón Cserna Gábor, polgármester.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, a hosszas előkészületi munka lezárultával, a Modern Városok Program együttműködési megállapodásának és a Kormány határozatának megfelelően, megvásároltuk az Élményfürdő épületét, tehát már az önkormányzat birtokában van- hangsúlyozta a polgármester.

A megvásárlás óta eltelt időszakban az önkormányzat lefolytatta az átadás-átvételt, mely magában foglalta az épület és annak berendezéseinek tételes átvételét. Ezzel párhuzamosanelkészítették a felújításához a kiviteli terveket.

Ezek kiterjedtek a létesítmény egészére, ezen belül az épületre, a medencékre, csúszdákra, uszodatechnikai- és gépészeti rendszerekre, villamos hálózatra, beléptető rendszerre, felvonókra és tűzvédelmi rendszerekre, ez pedig több speciális szakipari cég együtt működésével valósult meg.

Teljes körű felmérés és felújítási terv készült annak érdekében, hogy az élményfürdő üzembiztosan, a mai kor színvonalának megfelelő minőségben és szolgáltatással várja Dunaújváros polgárait és a messzebbről ide látogató vendégeket. A kiviteli tervek elkészültét követően az önkormányzatunk a legkedvezőbb pénzügyi és műszaki ajánlatot tevő DVG Zrt-vel kötött vállalkozási szerződést, hogy a felújítási munkálatokat végezze el.

Az önkormányzatunk hivatalosan november 02-án, csütörtökön (azaz a sajtótájékoztató napján) adja át a munkaterületet, és ezt követően a DVG Zrt az általa kivitelezendő munkarészeket a saját munkavállalóival már el is kezdi.

Így például a medencetestek javítását, a sérült burkolatok és felületek javítását, melyhez majd a közbeszerzés lezárultával csatlakoznak a szakipari kivitelezések is. Azaz várhatóan decemberben az uszodatechnikai kivitelezések is elkezdődhetnek.

- Az előttünk álló hónapokban tehát gőzerővel zajlik majd a munka, hogy tavasszal elindíthassuk a próbaüzemet! - zárta le a polgármester.

Címkék: élményfürdő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.