Városlista
2020. október 22, csütörtök - Előd

Hírek

2011. Augusztus 19. 14:29, péntek | Kék hírek
Forrás: HírTV

Elkobozzák az adócsalók vagyonát

Elkobozzák az adócsalók vagyonát

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnügyi elnökhelyettese a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott:

A Legfelsőbb Bíróság (LB) állásfoglalása annak lehetőségét teremtheti meg, hogy a hatóságok valamennyi adócsalótól elvonják a jogellenesen, az állam megkárosításával megszerzett összegeket. Sors László kifejtette, hogy a büntető törvénykönyv nem határozza meg azokat a vagyontárgyakat, amelyeket az igazságszolgáltatás elvonhat az adócsalóktól.

Az elnökhelyettes azt is megemlítette, hogy – a jogszabály szerint – vagyonelkobzást csak a bűncselekményből eredő vagy az azzal összefüggésben megszerzett értékek kapcsán lehet elrendelni.

Mindezek miatt a gyakorlatban két álláspont alakult ki. Az egyik szerint csak akkor kobozható el az adócsaló vagyona, ha az illető jogellenesen igényelt vissza pénzt a közkasszától. A leggyakrabban az általános forgalmi adójukból kérnek az elkövetők fiktív számlák alapján visszatérítést, ám mostanában a személyi jövedelemadónál is megemelkedett a jogosulatlan kiutalásról szóló állampolgári kérelmek száma – részletek a Magyar Nemzet pénteki számában.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: csaló

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 22. 14:04, csütörtök | Kék hírek

Korrupcióval gyanúsít két rendőrt az ügyészség

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást két közlekedésrendészeti járőr ellen.

2020. Október 22. 06:00, csütörtök | Kék hírek

Elítélték a hódmezővásárhelyi kettős emberölés elkövetőjét

Első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék azt a férfit, aki brutálisan meggyilkolta élettársa szüleit 2018-ban Hódmezővásárhelyen

2020. Október 21. 06:00, szerda | Kék hírek

A látás és a láthatóság fontosságára figyelmeztető közlekedésbiztonsági kampány indult

A látás és a láthatóság fontosságára figyelmeztető országos közlekedésbiztonsági kampány indult hétfőn;

2020. Október 20. 12:54, kedd | Kék hírek

Fojtogatta feleségét, majd szexképeket küldött róla a nő munkahelyére

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy gyömrői férfival szemben, aki fojtogatta a feleségét, mert az el akart tőle válni, és később is zaklatta.