Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2012. Szeptember 14. 11:22, péntek | Külföld
Forrás: Sárközy Júlia az MTI tudósítója jelenti

Ellenőrzik az olasz állami vezetők fizetési plafonját

Ellenőrzik az olasz állami vezetők fizetési plafonját

Átvilágítják Olaszországban az állami vezetők fizetését, miután kiderült, hogy a Monti-kormány által szabott felső határt nem mindenki tartotta tiszteletben.

Továbbra is "arany" fizetése van az állami menedzsereknek - írta az olasz sajtó Filippo Patroni Griffi, közigazgatási miniszter "felfedezéséről". A miniszter a teljes közigazgatás átvilágítását rendelte el újságcikkek nyomására, melyek eredménytelennek nevezték a Monti-kormány által bevezetett közalkalmazotti fizetéskorlátozást. Az állami menedzserek bérének felső határát évi bruttó 294 ezer euróban (82,5 millió forint) szabta meg a római szakértői kormány a januárban kidolgozott, úgynevezett Olaszország Mentő-csomagban, mely a költségvetési kiadások lefaragását tűzte ki célul.
Akkor hatvan állami vezető fizetése haladta meg a megszabott felső határt többek között a legmagasabb állami fizetéssel bíró Antonio Manganelli, olasz országos rendőrparancsnoké, akiévi bruttó 621 ezer eurót keresett. Bruttó fél millió eurónál magasabb volt az éves bére Franco Iontának, az olaszországi büntetésvégrehajtási intézetek vezetőjének is. Háromszáz ötvenezer euró feletti fizetés járt Cesare Patrone-nak, az olasz erdészet és Franco Gabrieli-nek a katasztrófavédelem vezetőjének. Patroni Griffi bejelentette, hogy a nyolcvan különböző államigazgatási területből eddig harminchetet ellenőriztek és tizennyolc vezető beosztású személyt találtak, akinek fizetése továbbra is meghaladta a plafont 10 ezertől akár évi 100 ezerig terjedő összeggel. A miniszter nem árulta el, kikről van szó, de a fizetések azonnali csökkentését rendelte el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.