Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Február 27. 11:38, kedd | Helyi

Élményfürdő után jön az uszoda

Élményfürdő után jön az uszoda

Áprilisban próbaüzem, s májusban megnyitja kapuit a dunaújvárosi élményfürdő. A Zöld SZTK-hoz hasonlóan viharos múltot megért létesítmény hosszas tárgyalások, no és alkudozások után került a város tulajdonába.

De ezzel még csak a jogi akadály hárult el a nyitás előtt.
A korábbi tulajdonosok nem állították le szakszerűen a fürdőt, így a hosszú évek viszontagságainak köszönhetően gyakorlatilag teljesen újra kellett építeni a külső medencéket. Mindenki jól látta a sátrat, amely alatt lázasan folyik a DVG Zrt. által vezényelt munka. Mint mondta, a DVG Zrt szakemberi még tavaly november elején vették át a munkaterületet és azóta folyamatosan dolgoznak, mind a külső, mind a belső medencék és terek felújításán. A 4,5 milliárd forintos fürdő és vízisport centrum létrehozását célzó beruházás részeként az élményfürdőben már megtörtént a kazánok és a fűtés beüzemelése, elvégezték a szükséges nyomáspróbákat, kitisztították a külső csatornahálózatot. Cserna Gábor kiemelte, hogy a felújítási ütemterv tartható, tehát áprilisban indul a próbaüzem és májusban, a jó idő beköszöntével átadják az élményfürdőt a városlakóknak. Mádai Balázs, a DVG Zrt. elnök vezérigazgatója elmondta, hogy a külső medencén a leglátványosabb a haladás, elkészültek a javításokkal és a szigeteléssel, jön az aljzatszigetelés, azt követően pedig egy héten belül a burkolás. A külső gyermekmedence fölé is felhúztak egy nagy sátrat, így ott is megkezdődhetett a felújítási munka. A belső terekben pedig folytatódik a medencék fugázása. A meglévő gépészeti rendszereket, csővezetéket átvizsgálták és kijavították, a nyomáspróbákat is elvégezték és folyamatosan haladnak a szükséges új uszodatechnikai berendezések telepítésével is.
Az élményfürdő átadását követően valószónűleg még nyár elején a versenyidőszak végén elkezdődik első ütemben a Fabó Éva Sportuszoda teljes belső megújulása. Majd ezt követően kezdődhet el a küldő medence és a lelátó rendbetétele.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.