Városlista
2020. augusztus 9, vasárnap - Emőd

Hírek

2018. Február 27. 11:38, kedd | Helyi

Élményfürdő után jön az uszoda

Élményfürdő után jön az uszoda

Áprilisban próbaüzem, s májusban megnyitja kapuit a dunaújvárosi élményfürdő. A Zöld SZTK-hoz hasonlóan viharos múltot megért létesítmény hosszas tárgyalások, no és alkudozások után került a város tulajdonába.

De ezzel még csak a jogi akadály hárult el a nyitás előtt.
A korábbi tulajdonosok nem állították le szakszerűen a fürdőt, így a hosszú évek viszontagságainak köszönhetően gyakorlatilag teljesen újra kellett építeni a külső medencéket. Mindenki jól látta a sátrat, amely alatt lázasan folyik a DVG Zrt. által vezényelt munka. Mint mondta, a DVG Zrt szakemberi még tavaly november elején vették át a munkaterületet és azóta folyamatosan dolgoznak, mind a külső, mind a belső medencék és terek felújításán. A 4,5 milliárd forintos fürdő és vízisport centrum létrehozását célzó beruházás részeként az élményfürdőben már megtörtént a kazánok és a fűtés beüzemelése, elvégezték a szükséges nyomáspróbákat, kitisztították a külső csatornahálózatot. Cserna Gábor kiemelte, hogy a felújítási ütemterv tartható, tehát áprilisban indul a próbaüzem és májusban, a jó idő beköszöntével átadják az élményfürdőt a városlakóknak. Mádai Balázs, a DVG Zrt. elnök vezérigazgatója elmondta, hogy a külső medencén a leglátványosabb a haladás, elkészültek a javításokkal és a szigeteléssel, jön az aljzatszigetelés, azt követően pedig egy héten belül a burkolás. A külső gyermekmedence fölé is felhúztak egy nagy sátrat, így ott is megkezdődhetett a felújítási munka. A belső terekben pedig folytatódik a medencék fugázása. A meglévő gépészeti rendszereket, csővezetéket átvizsgálták és kijavították, a nyomáspróbákat is elvégezték és folyamatosan haladnak a szükséges új uszodatechnikai berendezések telepítésével is.
Az élményfürdő átadását követően valószónűleg még nyár elején a versenyidőszak végén elkezdődik első ütemben a Fabó Éva Sportuszoda teljes belső megújulása. Majd ezt követően kezdődhet el a küldő medence és a lelátó rendbetétele.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 04. 17:20, kedd | Helyi

Rendkívüli közgyűlés, 16 döntés

Fport támogatás, terítéken az Energo.hőterm, fejlesztések

2020. Július 30. 13:23, csütörtök | Helyi

Negyedmilliárd a déli iparterület fejlesztésére!

Dunaújváros önkormányzata vállalkozói környezet fejlesztését tervezi a déli iparterületen, az alapinfrastruktúra, továbbá az iparterület elérhetőségét és feltárását segítő vonalas infrastruktúra fejlesztésével.

2020. Július 30. 12:27, csütörtök | Helyi

Megújult a Venyimi út

Vérosubk az összesen 1030 méter útszakasz felújítására 120,00 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program ( TOP-6.1.5-16 ) keretében

2020. Július 29. 08:33, szerda | Helyi

Válassza a Paks II. Akadémia valamely képzését a DUE-n

2020. augusztus 1. és 24. között újra lehetőség lesz jelentkezni az atomerőmű specifikus szakirányú továbbképzésre a Dunaújvárosi Egyetemen.