Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Május 14. 14:32, szerda | Helyi

Előre tervezve, visszafele tekintve

Előre tervezve, visszafele tekintve

Dunaújváros PASE labdarúgó csapata 2014. május 14.-én sajtótájékoztatót tartott, melynek témái a Kozármisleny elleni mérkőzés értékelése, a következő, Ajka elleni találkozóra történő felkészülés, valamint felhívás a szurkol

A sajtótájékoztató első részében Dobos Barna sportigazgató, Petneházi Márk és Urbin Péter értékelik a legutóbbi, Kozármisleny elleni mérkőzést.

Dobos Barna: – Nagy örömünkre magabiztos győzelmet arattunk. Az első félidőben nagyon jól játszottunk, amelyben gólokat tudtunk rúgni. Ami egy kis hiányérzetet okoz, az az, hogy a második félidőben ezt nem tudtuk folytatni, de az eredmény tudatában ez megbocsátható.

Petneházi Márk: - Végre tudtunk egy nagyobb arányú győzelmet aratni. Ehhez kellett a jó kezdés, hiszen gólokat tudtunk rúgni az első félidőben. Már ekkor eldőlt a találkozó. A folytatásban próbálkoztunk azzal, hogy nagyobb arányú győzelmet arassunk, melyet sajnos nem tudtunk megvalósítani, de így sem vagyunk elégedetlenek.

Urbin Péter: - Örülök, hogy sikerült gólt lőnöm. A találkozó előtt már beszéltünk arról az öltözőben, hogy valaki ellen ki kell, hogy jöjjön egy nagyobb arányú győzelem. Ez most sikerült. Nagyon fontos volt, hogy az elején gyorsan megszereztük a vezetést, melyet követően kinyílt az ellenfelünk, akik fel is vállalták a nyíltabb játékot. Emiatt több lehetőségünk volt, melyeket jól használtunk ki.

- A mérkőzés az első félidőben eldőlt. Mennyire nyomta rá ez a bélyegét a második félidei játékra?

Dobos Barna: – Ez mindenképpen befolyásolta a mérkőzést, hiszen most az NBI-ért játszhatunk. Ilyenkor a játékosok és az egyesület is örül annak, hogy ilyen előnybe kerülünk a találkozón. Jó lenne, ha így alakulnának a hátralévő mérkőzéseink.

- Az előző sajtótájékoztatókon elhangzott, hogy a tavaszi szezonban sokkal nehezebb csatárainknak játszani, mert határozottabban védekeznek ellenük. Hogyan látjátok mindezt?

Petneházi Márk: - Igen, ez így igaz. Sokkal zártabban védekeznek ellenünk ellenfeleink, de ez most nem így volt, hiszen gyorsan, 11-esből megszereztük a vezetést, és nyílttá vált a játék, hiszen ellenfelünk számára is fontos volt a győzelem. Ha zártan állnak fel ellenünk, akkor azt a feladatot kell megoldanunk.

Dobos Barna: – A legutóbbi mérkőzésen ráéreztünk arra, hogy hogyan lehet egy teljesen beálló ellenfelet feltörni. Ez azért is következhetett be, mert gyorsan szereztünk gólokat az elején.

Urbin Péter: - Teljesen normális dolog, ha szorosabban védekeznek ellenünk, és akár ellenem is, hiszen ez törvényszerű, ha a csapat a dobogó második helyén áll. Mi ebben egyre jobban fejlődünk, melyet a Kozármisleny elleni találkozó is mutatott.

Az NBII 28. fordulójában, 2014. május 17.-én (szombaton) 18:00-kor a DPASE idegenben, a tavasszal remeklő Ajka otthonában folytatja a bajnoki küzdelmeket. A legutóbbi fordulóban a Dunaújváros 3-0-ra nyert a Kozármisleny ellen, az Ajka pedig 3-2-re verte idegenben a Tatabányát. A DPASE a tabella 2., míg leendő ellenfelünk a 6. helyén áll. Az NBII-ben eddig megszerzett pontokat összehasonlítva azt láthatjuk, hogy nekünk jelen pillanatban 53, az Ajkának 43 van, vagyis nekünk van több 10-zel. A lőtt gólok számában nincs különbség, mindkét csapat 41-szer talált be ellenfelei kapujába. A védelmünk stabilabb következő ellenfelünknél, mivel 10 góllal kapott kevesebbet. A két csapat az őszi szezon 13. fordulójában találkozott egymással, ahol Thiago és Urbán góljaira Köles tudott válaszolni, így akkor 2-1-es dunaújvárosi győzelem született. A nagyon kiegyenlítődött tavaszi fordulókban a Dunaújváros ötször nyert, háromszor játszott döntetlent, és háromszor szenvedett vereséget, ezzel 18 pontot szerzett. Az Ajka négyszer győzött, ötször játszott döntetlent, és csupán kétszer kapott ki, ezzel 17 pontot gyűjtött.

- Hogyan készültök? Mivel lennél elégedett a tavasszal rendkívül jól játszó Ajka ellen?

Dobos Barna: – Az Ajka az egész évben nagyon jó teljesítményt nyújt, melyet bizonyít a tabellán elfoglalt helye is, hiszen közvetlenül az élmezőny után találhatók. Bátran mondhatom, hogy rangadó lesz az ellenük folytatott mérkőzés. Számunkra az a nagy tétje a mérkőzésnek, hogy az NBI-be jutásért játszhatunk. Arra kell számítanunk, hogy nehéz találkozó lesz. Szeretnénk legalább egy pontot megszerezni, de nem adjuk fel a győzni vágyásunkat.

Petneházi Márk: – Az biztos, hogy nehéz mérkőzés lesz, hiszen tudjuk az Ajkáról, hogy jó csapat. Mivel az NBI-ért játszunk, így mindenképpen szeretném győztesen elhagyni a pályát.

Urbin Péter: - Nincs rajtunk teher, sem győzelmi kényszer, a lehetőség inkább feldob bennünket. Jó csapat az Ajka, de mi is jók vagyunk. A bajnokság majdnem a finiséhez érkezett, így teljesen mindegy, hogy hová utazunk, vagy ki ellen játsszunk, győzelmi esélyekkel lépünk pályára. Ez most is így lesz.

- Lesz-e változtatás a kezdőcsapatban? Mi van Thiagoval, aki az előző mérkőzésen rosszul lett?

Dobos Barna: – Kocsis Gábor eltiltása letelt, de hogy kik lesznek a kezdőcsapatban, azt majd a heti teljesítmény fogja eldönteni. Farkas sérülése rendbe jött, míg Thiago eddigi orvosi eredményei jók, de még további vizsgálatok, így egy terheléses vizsgálat vár rá. Nagyon bízom abban, hogy ő is a rendelkezésünkre fog állni a hétvégén. Az ellenfelünknél játszik egy dunaújvárosi nevelésű játékos, Sowunmi Thomas, akinek a képességeit jól ismerjük, és felkészítjük erre a védőinket. A későbbiek során szeretném, ha hazatérne, és az egyesület vezetői edzői, vagy sportvezetői feladatokkal is megbízhatnák őt. Azt nagyon szeretném, ha minél több szurkoló kísérne el bennünket, és hasonlóan, mint Siófokon, vagy az utóbbi hazai találkozón, buzdításukkal támogatnának bennünket. Extra lehetőség előtt állunk, és ezt meg szeretnénk ragadni.

Izgalmas forduló lesz

Az első osztályba való felkerülés szempontjából izgalmas lesz az NBII végjátéka, vagyis a következő három forduló, hiszen a legutóbbi hétvégén a Dunaújváros és a Gyirmót nyert, míg a Nyíregyháza döntetlent játszott a Siófok ellen, így a feljutást illetően még semmi nem dőlt el. A hátrányunk négy pont a listavezető Nyíregyházával szemben, akik már-már feljutónak tudhatják magukat. Az előnyünk öt pont a harmadik helyen álló Gyirmót előtt, ami jelentősnek mondható a bajnokság végjátékában. Számunkra a folytatás szombaton idegenben, a kitűnő tavaszi szezont produkáló Ajka otthonában lesz. A Nyíregyháza Kisvárdán szerepel, a Siófok otthon a Zalaegerszeget fogadja, míg a Gyirmót hazai pályán a Sopron ellen játszik majd.

Az Ajka elleni összecsapásra 2014. május 14.-én, 18:00-kor kerül sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.