Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Február 18. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Előzze meg a terhesség alatti visszerek kialakulását

Előzze meg a terhesség alatti visszerek kialakulását

Még egy dolog, amire terhesség alatt érdemes odafigyelni: a visszerek kialakulásának megelőzése. A duzzadó erek általában a lábon, de a test más részein is megjelenhetnek. Jó hír ugyanakkor, hogy bár nem szépek, ártalmasnak sem mondhatóak - írja a Fox News.

A visszér meglehetősen gyakori, a nők 55 százalékánál kialakul valamikor élete során. Miért is alakul ki terhesség alatt? A válasz egyszerű: állapotosság közben a vénák nagyobb terhelésnek vannak kitéve, mivel a vér mennyisége nő és a növekvő magzat is nyomást gyakorol nemcsak a méhre, de a lábakban lévő vénákra is. Szerencsére a legtöbb nő számára a visszér mindössze kényelmetlenséggel jár, súlyosabb esetben azonban okozhat vérzést, duzzadt bokát, valamint a hüvelyi szülésnél is felléphetnek problémák.

A legnagyobb kockázatnak azok vannak kitéve, akiknek genetikai hajlamuk van a gyenge vénákra. Emellett növekedik a rizikó az évek előrehaladtával, a súllyal és minden további terhességnél. Mindemellett a sok és hosszú ideig tartó állás, valamint a cipekedés is megnöveli a visszerek kialakulásának kockázatát. Bár a szülést követő 3-6 hónap során eltűnik, azért van néhány praktika, amivel eleve elkerülheti azok kialakulását.

Aludjon a bal oldalán, ezzel elősegítheti a vér megfelelő helyre történő áramlását, mivel a test legnagyobb gyűjtőere az úgynevezett vena cava a jobb oldalon található.

Testmozgással növelheti a vérkeringést, ráadásul napi harminc perces mérsékelt mozgás jót is tesz és biztonságos a babára nézve. Fekvéskor pócolja fel a lábát.

Figyeljen oda a súlygyarapodásra, terhessége alatt ne szedjen fel a szükségesnél több kilót, mert az is visszereket okozhat. Beszéljen orvosával arról, mennyi súlyt kell és szabad felszedni a terhessége alatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.