Városlista
2020. május 28, csütörtök - Emil, Csanád

Hírek

2013. Szeptember 15. 23:29, vasárnap | Helyi

Első nyílt nap a Hankookban avagy hol is dolgozik, apu

Első nyílt nap a Hankookban avagy hol is dolgozik, apu

Visitor feliratú sárga karszalag díszelgett a kicsik és nagyobbak karján, ahogy kíváncsian birtokba vették a szeptemberi szombat délelőttjén rokonaink, barátaink a gyárat.

Hozzátartozóknak szervezett ugyanis nyílt napot a Hankook Tire Magyarország Kft.
A gyülekező a Hankook Háznál volt, gyors regisztráció és szállólátogatás után, már a közel 150 látogató beléphetett a gyárba. Ahol kávé, sütemény, üdítő várta a vendégeket, majd személyesen Lee Sang Ill, ügyvezető-igazgató köszöntötte a részt vevőket, hangsúlyozva, hogy milyen fontosnak tartják, hogy hozzátartozóik a Hankook dolgozói lettek. Szavait taps fogadta, majd szülők, gyerekek, barátok és barátnők előbb meghallgathatták, majd a gyárlátogatás során meg is nézhették, hogy mivel is foglalkozik a Hankook, illetve , hogyan készül a gumiabroncs.
Remzső Dávid, supervisor és Virág Tamás, csoportvezető az előtérben várták, hogy hozzátartozóik meghallgassák az előadást. Mindketten a Curingon dolgoznak. Mindkét fiú édesanyját hívta el a nyílt napra, Tamásnak a barátnője is eljött:
- Eddig minden tetszett nekik, nagyon várták már, hogy megnézzék, hol dolgozok – magyarázza Tamás.
Kard Zoltán a minőségellenőrzésen, a C-műszak csoportvezetője, a párjával és kislányával érkezett. Kiara, hétéves, a Dózsa iskolába jár, s már nagyon nyaggatta édesapját, hogy mi, hogy van a Hankookban:
- Amikor meséltem a munkámról, mindig közbekérdezett, hogy apa, mi is az a building, meg hogy történik ez vagy amaz. Úgy gondoltam, hogyha itt ez a lehetőség, akkor megmutatom, hogy hol van a munkahelyem, s mi is történik a gyártás során.
- Mi tetszett a legjobban? –szegezem a kislánynak a kérdést.
- Nem tudnám megmondani, annyi sok mindent láttam, de minden tetszett. Talán a robotok a legjobban.
Zoltán párja, varrodában dolgozik Rácalmáson, ő is örült a lehetőségnek:
- Sokkal nagyobb, mint gondoltam. Így végigsétálva tapasztalja meg az ember, hogy milyen nagy is ez a gyár.

A legidősebb látogató Rádóczi József volt, aki néhány hét múlva tölti be a 99.életévét.
- És belépek az első százba – jegyezte meg tréfásan. – Mindig természet közeli munkám volt, erdészetben dolgoztam közel fél évszázadot, így ahhoz vagyok szokva, de ettől függetlenül nagyon tetszett minden. Fantasztikus az egész gyár kivitelezése, elismerésem a tervezőknek. Rendkívüli szaktudás bizonyítékát láttam az egész folyamaton keresztül.
Unokája meghívására érkezett, s bizony nem bánta meg, hogy engedett a csábításnak, no jó, annyira nem is kellett csábítani, érdekelte az unokája munkahelye.
A nyílt nap vendégkönyvében a bejegyzések arról tanúskodnak, hogy nagyon sokaknak régi óhaja teljesült, amikor megnézhette, hogy hol, hogyan, milyen körülmények között dolgozik hozzátartozója.


A nyílt nap iránt olyan nagy volt az érdeklődés, hogy októberben megismétlik mindazoknak, akik a szeptemberi látogatáson nem tudtak részt venni.

Címkék: hankook, nyílt nap

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 16. 10:45, szombat | Helyi

Fejlesztés- 1,8 Mrd Ft-ot fordítottak a dunaújvárosi Interspar -ra

Spar Magyarország nem állt meg a fejlesztésekben

2020. Május 07. 07:30, csütörtök | Helyi

Dunaújváros mellett ruház be a török Yaris Kabin

A munkahelyeket teremtő új befektetéseknek köszönhetően Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

2020. Április 09. 09:29, csütörtök | Helyi

Egy napra önkéntesnek állt a polgármester és a képviselő

Első kézből szerzett tapasztalatokat Pintér Tamás a nyugdíjasok ellátásáról

2020. Március 26. 21:11, csütörtök | Helyi

Rendhagyó, rendkívüli közgyűlés 03-26.

Pintér Tamás polgármesterrel együtt a jegyző és a Rajta, Újváros képviselői valamint még néhányan a városháza nagy légterű rendezvénytermében tartottak közgyűlést.