Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Augusztus 31. 18:11, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Embercsempész bűnszervezet ellen emelt vádat az ügyészség

Embercsempész bűnszervezet ellen emelt vádat az ügyészség

Vádat emeltek tizennégy ember ellen, aki Romániából csempészett embereket Magyarországon keresztül - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint egy negyvenhat éves jordániai és egy negyvennyolc éves szlovák állampolgár - akik évek óta Magyarországon éltek - 2017 októberétől 2018 márciusáig egy olyan bűnszervezetet hozott létre és működtetett, amely pénzért az európai unión kívülről érkezőknek segített jogellenesen Romániából Magyarországra, majd Nyugat-Európába jutni.

A két férfi menetrendszerinti buszjárattal fuvarozó sofőröket, illetve olyan további embereket szervezett be, akiknek a feladata a főként iraki és iráni állampolgárok elrejtése, elszállásolása volt a továbbszállítás időpontjáig. A közreműködők is több száz euróra tettek szert egy-egy szállítás során.

A Fővárosi Főügyészség a tizennégy személy ellen bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntettének különböző minősített esetei miatt emelt vádat, és letöltendő fegyházbüntetést, több vádlott esetében kiutasítást, közügyektől eltiltást és pénzbüntetést is indítványozott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.