Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. December 20. 14:06, szerda | Külföld
Forrás: mti

Embercsempészbandát lepleztek le a szerb és a horvát hatóságok

Embercsempészbandát lepleztek le a szerb és a horvát hatóságok

Tizenhét embert fogtak el szerdán a szerb és a horvát hatóságok közös akciójának keretében; azzal gyanúsítják őket, hogy több tucat migránst csempésztek át az Európai Unióba - közölte a szerb belügyminisztérium.

A közlemény szerint a szerb belügyi szervek, valamint a szervezett bűnözés elleni horvát ügyészség több hónapon keresztül nyomozott az embercsempészbanda ellen. A gyanú szerint a csoport tagjai 82 afganisztáni, iraki és iráni migránst csempésztek át Szerbián és Horvátországon keresztül Nyugat-Európába. A csempészek a bevándorlóktól fejenként 1500 eurót kértek a műveletért.

A szerb rendőrség 12 szerb és egy afgán állampolgárt tartóztatott le, míg horvát kollégáik négy embert fogtak el szerdán.

A migránsválság tetőzésének idején, 2015-ben és 2016-ban mintegy egymillió ember vonult át Szerbián, céljuk az Európai Unió elérése volt. A hivatalos adatok szerint jelenleg körülbelül 4500-an vannak a nyugat-balkáni országban, legtöbbjük a befogadóközpontokban tartózkodik, de néhány százan a magyar és a horvát határhoz közeli erdőkben és elhagyatott házakban húzza meg magát, hogy embercsempészek segítségével mihamarabb Nyugat-Európába juthasson.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.