Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Január 07. 16:50, kedd | Helyi

Énekelni mennek New Yorkba

Énekelni mennek New Yorkba

Hát nem fogadtam volna rá nagyobb összeggel, hiszen a mai világban ennyi pénzt összeszedni szinte már a csodával határos. De hát jó tudni, hogy léteznek csodák. A dunaújvárosi egyesített kórus napokon belül New Yorkba megy.

Január 20-án este 7 órakor Karl Jenkins 70. születésnapján a Carnegie Hallban énekelhetnek.

Horváth Péter, karnagy rendületlenül hitt a sikerben, még akkoris, amikor már szinte alig-alig. Aztán majdnem az utolsó pillanatban megtörtént a csoda, meglett a pénz, hamarosan már a Carnegie Hall színpadán áll a 72 dunaújvárosi.

Péter így emlékszik vissza az elmúlt közel 2 esztendőre:

" Egy közel 2 éves folyamat végéhez közeledünk. Nagyon fáradtnak érzem magam, de közben nagyon boldognak is. Mert a nagy és néha reménytelennek tűnő célt lassan elérjük. Még nem ülünk a repülőn ez igaz. De a jegyeket, megrendeltük. S bár nagyon örültem volna, ha mindenki eljöhetne velünk, aki az eredeti projekt részese volt, az is nagyszerű, hogy 72 énekes képviselheti hazánkat és azon belül városunkat a világ egyik leghíresebb színpadán január 20-án.

Pár évvel ezelőtt, amikor a Buena Vista Social Club című filmet néztem, azon gondolkoztam, hogy micsoda élmény és megtiszteltetés lehetett azoknak a kiváló kubai muzsikusoknak a Carnegie Hall színpadán zenélni, és nem véletlen, hogy mai napig az egyik kedvenc filmem. Akkor maximum a vágy szintjén volt bennem olyasmi, hogy milyen lehet vajon ott fellépni… És tessék, Dunaújváros 4 kórusából 72 ember (18 gimnazista, 13 női karos, 3 rudas-bánkis, 38 vegyeskaros) nagyon komoly “csaták”, küzdelmek, reménytelennek látszó helyzetek után beteljesítheti ezt az “álmot”.

Nagyon-nagyon-nagyon sok munka fekszik ebben az egészben. Fel sem tudom sorolni, hányan segítették kisebb-nagyobb mértékben a munkát. De az oroszlánrészt néhány ember végezte el, emberfeletti erőfeszítéseket téve és nagyon sokszor a csüggedésig süllyedve ugyan, de onnan felállva, s újra nekiveselkedve összehozta. Nem lehetek eléggé hálás nekik…"

****

És íme a mindent eldöntő segítségről szóló levél, amely december elején érkezett hozzájuk,amely hozzásegítette őket az induláshoz:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.