Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Szeptember 22. 21:43, csütörtök | Helyi sport
Forrás: acelbikak.net

Érkezik a Debrecen

Érkezik a Debrecen

A Debrecen elleni hazai találkozóval folytatja a Dunaújvárosi Acélbikák csapata pénteken este hat órától a MOL Liga küzdelmeit.

A jó kezdés, a Titánok és a Galac elleni győzelmeket követően egy kicsit megtorpantak jégkorongozói, s a Debrecen, valamint a Ferencváros ellen is szoros vereséget szenvedtek a MOL Liga harmadik és negyedik fordulójában. Lee Gilbert tanítványai jelenleg a hetedik helyen állnak a nemzetközi sorozatban, ám sokat már nem kell várniuk a javításra, mivel pénteken újra hazai környezetben rugaszkodhatnak neki pontjaik gyarapításának.

Az ellenfél azonban egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek, ugyanis a harmadik helyezett Debrecen csapata látogat Dunaújvárosba a MOL Liga ötödik fordulójában. Fontos információ az összecsapással kapcsolatban, hogy az eredetileg meghirdetett fél hetes kezdési időpont helyett fél órával korábban, este hat órától húznak szerelést Acélbikáink a Muhin-csapat ellen. Holnapi vetélytársunk igen jól kezdte a szezont, ugyanis első három mérkőzését megnyerte, s csak a legutóbbi játéknapon szenvedte el első vereségét, ám a miskolci 1-3 vezéráldozattal is járt, mert két orosz játékosuk, Koszourov és Bezrukov is eltiltást érően viselkedett a jégen: előbbire három, míg utóbbira négy találkozón nem számíthat a szakvezetés.

Hiányzó azonban lesz a mieinknél is, mivel Danyil Kaszkov térdsérülése még mindig nem jött rendbe, így a Debrecentől érkezett csatár is kihagyja a péntek esti összecsapást. Melyet természetesen nagyon motiváltan várnak Acélbikáink, akik szeretnének visszavágni ellenfelüknek a Debrecenben elszenvedett 4-1-es vereségért. Mint azt Strenk Hunor, felnőtt csapatunk másodedzője elmondta, kielemezték holnapi vetélytársukat, tudják, hogy mire kell figyelni ellenük, de a remélt győzelemhez mindenképpen stabil védekezésre és hatékony támadójátékra lesz szükségük.A mérkőzéshez kapcsolódó információ, hogy a kezdő korongejtést az Európa-bajnoki aranyérmes és olimpiai negyedik helyezett magyar női vízilabda válogatott kiválósága, a DUE-Maarsk Graphics csapatát erősítő Garda Krisztina végzi majd el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek