Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Április 16. 14:42, kedd | Helyi

És jöhetnek a bugák

És jöhetnek a bugák

Közleményben osztotta meg az ISD Dunaferr Zrt az örömhírt, hogy folytatja a meleghengermű fejlesztését. Tehát jöhetnek Alcsevszkből a bugák.

Ez persze felettébb örvendetek, jó is az, ha egy vállalkozás ilyen nehéz helyzetben is , mert ahogy írták baromira válság van, de betol a gyárjába 10 milliót eurót.

"Folytatódik a válság előtt megkezdett modernizációs program az ISD Dunaferr Zrt. Meleghengerművében. Az idei év folyamán mintegy 10 millió euró, azaz megközelítőleg hárommilliárd forint értékben ruháznak be a tulajdonosok az előnyújtó berendezést hajtó, 7 MW névleges teljesítményű villamos motor beszerzésébe — amelyet az olasz Danieli cég szállít —, a villamos hajtás korszerűsítésébe, valamint további fejlesztések előkészítésébe."

Ez nagyon-nagyon elismerésre méltó, csak... Az a picike bökkenő, hogy a hosszú és terjengós közlemény a lényegi kérdésekre semmilyen választ nem ad.

Mi lesz a folyékony fázissal, mi lesz a kohó átépítéssel, mi lesz a létszám-leépítéssel...

Mindenféle pletykák kapnak lábra, hogy a vezérigazgatók helyett igazgatók lesznek, és ez ugye, majd jelentős megtakarításokat fog okozni. Már többen a pontos listákat is tudni vélik, de csak a nagyon-nagyon ártatlan, brazil szappanoperákon élő emberek hiszik el, hogy ezen változásoknak a vállalat jövőjéhez és az ő munkahelyükhöz bármiféle köze is van.

Ez csupán a menedzsmenten belüli hatalmi átrendeződés kellően humánus módszere. Atszervezés, és akkor nincs kirúgás, csak új struktúra, de hát ezek nem a kis emberek játékterei. A kisemberek ott vannak a kohóban meg a kokszolóban, a kiszállításnál ...Ilyen problémákkal nem nagyon tudnak azonosulni.

Azt írja a közlemény.

"Evgeny Tankhilevich cégvezető szerint a vállalat jövője, valamint acélpiaci pozícióinak megerősítése szempontjából is kulcsfontosságú történés lesz a meleghengerműi beruházások folytatása.
— A legfontosabb pozitívum, hogy a nehézségeink ellenére is szándékában áll az ISD Dunaferr tulajdonosainak a technológia modernizálása, és ennek érdekében komoly pénzösszegeket szándékoznak befektetni."

Tudomásul kell venni, hogy a tulajdonosoknak elemi érdeke a meleghengermű kapacitásának növelése, így tudják nagyobb mértékben feldolgozni az alcsevszki bugákat. Nincs is ezzel önmagában semmi baj.

Még az is érthető, hogy a szakszervezet erődemonstráló nagygyűlése előtti napra időzítették a közleményt, ami suta próbálkozás, de szegény ember vízzel főz. Gratulálunk a korszerűsítéshez a gyár tulajdonosainak, örvendetes,hogy befektetnek a vállalkozásukba. De kellene már valaki, aki meg tudja mondani, hogy mi lesz a vasgyártással!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.