Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. November 04. 06:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Esősre fordul az időjárás a hét végére

Esősre fordul az időjárás a hét végére

Esősre fordul az időjárás a hét végére: nyugaton több, keleten kevesebb esőre lehet számítani, majd vasárnap egyre jobban szakadozik, csökken a felhőzet.

A hőmérséklet továbbra is enyhe marad, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11-18 fok között várható, és éjszakánként továbbra sem kell fagyra számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken nyugat felől tovább vastagszik a felhőzet, és az ország nagyobb részén borult időre számíthatunk, több-kevesebb - elsősorban szűrt - napsütés inkább csak a keleti tájakon fordulhat elő. Északnyugat, nyugat felől csapadékzóna érkezik, amely napközben lassan kelet felé helyeződik, késő estére várhatóan a Tisza vonaláig jut el. Miközben keleten kicsi a csapadék esélye, a Nyugat-Dunántúlon jelentős mennyiség is hullhat. A délkeleti, keleti, majd késő délutántól az északnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között alakul, a Délkelet-Alföldön számíthatunk a magasabb értékekre.

Szombaton reggel, délelőtt a nyugati és középső területeken átmenetileg felszakad a felhőzet, majd újra mindenhol erősen felhős, illetve borult idő lesz a jellemző. Többfelé várható eső, zápor. A déli, délkeleti szél egyre többfelé északnyugatira fordul, sokfelé megélénkül, a Dunántúlon erős, viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban 7, 13, kora délután 11, 17 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap kezdetben erősen felhős lesz az ég, de egyre jobban szakadozik, csökken a felhőzet. A középső megyékben és a Dunántúl nagy részén továbbra is nagy területen marad erősen felhős az ég. Reggel a keleti országrészben még több helyen várható eső, de egyre kevesebb helyen, délután már csak elvétve lehet csapadék. Az északi, északkeleti szelet elsősorban a Dunántúlon kísérik erős lökések. Hajnalban 4, 11, kora délután általában 13, 18 fokot mérhetünk, de a tartósabban felhős tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Fotó: Pixabay

Címkék: hétvége, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során