Városlista
2020. november 23, hétfő - Kelemen

Hírek

2013. Május 26. 19:01, vasárnap | PR

Európában először a Harley-Davidson Open Road Fest-en debütál az okos karszalag

Európában először a Harley-Davidson Open Road Fest-en debütál az okos karszalag

Mező Misi jelesre vizsgázott motorozásból. Partnerség és vezetéstechnika a biztonságos közlekedésért a Harley-Davidson Open Road Fest-en.

Hamarosan felbőgnek a motorok Alsóörsön, a 14. Harley-Davidson Open Road Fesztiválon, június 5-9. között. A rendezvény sajtótájékoztatóján a fesztivál szervezői és szponzorai elkezdték a visszaszámlálást, bejelentették az újfajta beléptetési rendszer, az okos karszalag hírét és felhívták a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára. Az eseményen szakemberek bemutatták a motorozáshoz szükséges védőruházatot, valamint egy vezetéstechnikai bemutatóval szemléltették a szakszerű motorozási technikát. Mező Misi jelesre vizsgázott a motoros próbán.

Urbán Tamás, a Nemzeti Közlekedési Hatóság általános elnökhelyettese; Óberling József rendőrezredes, az Országos Rendőr Főkapitányság, Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető igazgatója; Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere; Czeglédi Ákos, Paloznak polgármestere; Mező Misi, a 2013-as fesztivál arca és fellépője; Dobai Attila, a Harley-Davidson Open Road Fest igazgatója; Papp Zoltán, a BauTrans Kft. cégvezetője; Bökönyi István, az In-Kal Security Events Kft. igazgatója, valamint Pataky Attila, Mező Misi, Endi, Bartha Sylvia, Semmi-Kiss Tünde, és Buza Sándor, a sajtótájékoztató moderátora együtt köszöntötte az egybegyűlteket a 14. Harley-Davidson Open Road Fest hivatalos sajtótájékoztatóján. Az esemény különlegessége volt, hogy a főszervező, Dobai Attila bejelentette az Európában egyedülálló beléptetési rendszer, az okos karszalag debütálását. Emellett a biztonságos közlekedés érdekében védőruha és motoros bemutatót tartottak szakemberek, majd Mező Misi motoros vizsgát tett és jelesre vizsgázott.

A LEGÚJABB - Okos karszalag Európában először a Harley-Davidson Open Road Fest-en

Egy egészen új beléptetési rendszert alakítanak ki a szervezők a június 5-9. közötti alsóörsi motoros és zenei fesztiválra. Minden látogató egy csippel ellátott karszalagot kap, amellyel akár 1 másodperc alatt bejuthat a fesztiválra, készpénzpénz-mentesen vásárolhat, posztolhat saját facebook oldalán, valamint motorját is biztonságban tudhatja. Ez az újfajta rendszer olyannyira leegyszerűsíti és megkönnyíti a fesztiválozók életét, hogy akár már egy szál fürdőnadrágban is érkezhetnek a rendezvényre.

„A belépőjegy megvásárlásával minden fesztiválozó kap egy csippel ellátott karszalagot, amely nemcsak a belépést egyszerűsíti le és teszi gyorsabbá, hanem egyben egy készpénzmentes fizetőeszközé is válik. Ennek a karszalagnak az egyszerű, érintésre aktiválódó használatával mindenki követheti tranzakcióit: mikor, hol, mennyiért vásárolt, bankszámlájáról bármikor feltöltheti egyenlegét, azonosíthatja magát és motorját.” – részletezte a rendszer egyediségét Dobai Attila, a fesztivál igazgatója.

A fesztivál szervezői figyelnek arra is, hogy az új rendszer használata mindenki számára rendkívül egyszerű legyen: belépéskor a kapukhoz, fizetéskor a standok termináljához érintve lép működésbe. A Facebook esetében pedig a karszalag azonnal beazonosítja viselőjét és rögtön belép privát oldalára, ahol megoszthatja barátaival fesztivál-élményeit.

A LEGÉRTÉKESEBB – Harley-Davidson sorsolás a fesztivál szombati napján

A hazai fesztiválok történetének talán legértékesebb nyereményét viheti haza az, aki regisztrál a fesztivál Facebook oldalán, és ott lesz június 5-9. között Alsóörsön. A szervezők ugyanis a rendezvény történetében először kisorsolnak egy Harley-Davidson motorkerékpárt. A sorsolást a szombati napon tartják, ahol egy szerencsés megnyerheti az 1200 köbcentis Seventy-Two Harley-Davidsont.

A LEGKÜLÖNLEGESEBB - Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról a 0. napon

A nulladik nap kiemelt eseménye, amely egy igazi történelmi pillanat is egyben: a nagyszínpadon bemutatják a „Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról” című musicalt, amely idén ünnepli 40 éves évfordulóját. Az ünnepi produkció különlegessége abban rejlik, hogy a szervezők a közönséget is bevonják az előadás cselekményébe, sőt még a Harley-k is szerepet kapnak.

„Maga a darab négy évtizeddel ezelőtt az amerikai témája miatt volt érdekesség, ám a beleszőtt magyar mondanivaló, az előre vizionált problémák mind a mai napig aktuálissá teszik az üzeneteit. Akkoriban az LGT élő zenéje döbbenetes hatással volt a közönségre, és a mostani előadás is tartogat a közönség számára különleges ízeket.” – mondta Vándorfi László színigazgató-rendező.

A 0. nap programja Alsóörs, Paloznak és Lovas település lakosainak ingyenesen látogatható.

De további érdekes események is kiegészítik a fesztivál programját. Lesz épített motor show, bungee-jumping, rodeóbika, légibemutató, kaszkadőr és triál show. A szervezők szerdától vezetett motoros túrákat indítanak a helyszínről. A csütörtöki, 108 kilométeres BORS vezetett túra külön meglepetést is tartogat.

A Harley-Davidson Open Road Fest ideje alatt a rendezvény hivatalos szállásadója, a balatonalmádi Ramada Hotel kedvezményesen biztosít szálláshelyeket a vendégeknek.

A LEGBIZTONSÁGOSABB – „Összefogással a közlekedésbiztonságért" sátor a fesztiválon

A fesztivál idén sem feledkezik meg a biztonságos közlekedéséért folytatott kampányról, így június 5. és 9. között Alsóörs vendégei lesznek a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH), az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) és a Közlekedéstudományi Intézet (KTI) szakemberei, akik elméleti és gyakorlati bemutatókat tartanak a fesztivál ideje alatt.

Az „Összefogással a közlekedésbiztonságért” névvel ellátott sátorban a fesztivál vendégei megismerkedhetnek a hatóságok közlekedésbiztonságért folytatott feladataival, célkitűzéseivel.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) egyik legfőbb küldetése a biztonságos közlekedésre való nevelés. Nemcsak azáltal, hogy a közlekedésben résztvevő eszközök és infrastruktúra műszaki színvonalát a jogszabályi kötelezettségek és a közlekedésbiztonsági előírások alapján ellenőrzi, hanem igyekszik közvetlen, élő kapcsolatot teremteni a közlekedőkkel. A motorosok biztonságával kapcsolatos problémakör egyébként kiemelt feladatként szerepel a Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramban is.

A motorosok a közúton közlekedők egyik legfegyelmezettebb csoportját képezik, mégis a motoros balesetek jelentős része végződik súlyos következményekkel. Magyarország a közlekedésbiztonság területén nagyot lépett előre az elmúlt években, jelentősen csökkent a halálos balesetek száma. Azért, hogy ez a kedvező tendencia tovább folytatódjon, fontosak az ilyen és ehhez hasonló rendezvények, amelyek azon túl, hogy kellemes kikapcsolódást nyújtanak, segítenek a közlekedésben való partnerség kialakításában, közelebb hozza egymáshoz a motoros társadalmat, biztosítja a gyakorlati ismeretszerzést motoros vezetéstechnikából, mindezeken keresztül hozzájárul a közlekedésbiztonság általános javításához.

Az NKH a fesztiválon kívánja bemutatni azt a vezetéstechnikai kiadványt, mely a közelmúltban készült el a motorosok biztonságának fokozására, továbbá a rendezvényen lehetőség nyílik az aktuális KRESZ változások megismerésére, KRESZ feladatlapok kitöltésére nyereményekért, kipróbálhatnak a résztvevők reakcióidőt és helyzetfelismerést mérő teszteket, valamint az alkoholos állapotot szimuláló „részeg szemüveg” a gyakorlatban is megmutatja az alkoholos állapotban történő közlekedést.

Az NKH együttműködő partnere a Hungaroring Sport Zrt. és Tanpálya- Vezetéstechnikai Centrum az Élet úton program támogatójaként kerékcsere-versenyt és közlekedési parkot állít fel gyermekek részére.

Az együttműködés az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal (ORFK-OBB) immár hét éves múltra tekint vissza. A bizottság elsődleges célkitűzése a közlekedési balesetek számának visszaszorítása. A fesztiválon az ORFK-OBB számos felnőttek és gyermekek számára is izgalmas programmal készül.
A Közlekedéstudományi Intézet autós, motoros és hajós szimulátorral kívánja színesíteni az „Összefogással a közlekedésbiztonságért” sátrat, valamint nyereményekért kérdőívek kitöltésére biztatják majd a látogatókat.

Találkozunk június 5. és 9. között hazánk legnagyobb motoros észenei fesztiválján, Alsóörsön.

További információk: www.openroadfest.hu

Teljes zenei program:

Június 5. szerda:

 • Rock Aréna 18.30: A Nyughatatlan
 • NAGYSZÍNPAD 20.00: Képzelt Riport egy amerikai popfesztiválról (Pannon Várszínház)
 • Rock Aréna 22.00: Ganxsta Zolee és a Kartel
 • Rock Aréna 23.30: Best of zenekar
 • Rock Aréna 01.00: Rock Disco

Június 6. csütörtök:

 • Rock Aréna 16.00: MaxiSun
 • Rock Aréna 17.30: ÜzletEmberS
 • NAGYSZÍNPAD 19.00: Pataky Művek
 • Rock Aréna 19.00: Paddy and the Rats
 • NAGYSZÍNPAD 20.00: EDDA Művek
 • NAGYSZÍNPAD 22.00: Ten Years After (UK)
 • Rock Aréna 23.30: AB/CD (AC/DC Tribute)
 • Rock Aréna 01.00: Z.U.P.

Június 7. péntek:

 • Rock Aréna 16.00: Dorothy Zenekar
 • Rock Aréna 17.30: Firkin
 • Rock Aréna 19.00: Deák Bill Gyula
 • NAGYSZÍNPAD 20.00: Hooligans
 • NAGYSZÍNPAD 22.00: Tankcsapda
 • Rock Aréna 23.30: ZZ Copy (ZZ top tribute)
 • Rock Aréna 01.00: Dévényi Tibi bácsi

Június 8. szombat:

 • Rock Aréna 16.00: Magic Cats Rockabilly Trio
 • Rock Aréna 17.30: Zorall
 • Rock Aréna 19.00: Anna and the Barbies
 • NAGYSZÍNPAD 20.00: Magna Cum Laude
 • NAGYSZÍBPAD 22.00: Uriah Heep (UK)
 • Rock Aréna 23.30: Kiss Forever Band (Kiss Tribute)
 • Rock Aréna 01.00: Madarak zenekar

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 08. 19:22, vasárnap | PR

Mikor lehet jó választás a mátrix nyomtató?

A mátrix nyomtató talán idejét múltnak tűnik, de vannak olyan helyzetek, amikor ideális megoldást tud nyújtani költséghatékony nyomtatásra. Körbejárjuk a pro és kontra érveket, mikor lehet jó választás a mátrix nyomtató.

2020. November 08. 11:16, vasárnap | PR

Kinek való a B1 szintű nyelvvizsga?

A nyelvvizsga kérdése örök. Milyen legyen, milyen nyelvből és milyen szinten kell és érdemes? Tényleg csak középfokú vizsgát érdemes tenni? Ezekre is keressük a választ, mikor megnézzük mire elég a B1 szintű nyelvvizsga.

2020. Október 08. 14:02, csütörtök | PR

Ne fázz tőle; jó választás az olajradiátor

A hűvös idő beköszöntével, akár már egy-két fokos lehűlést is jelentősnek érzünk otthonunkban. A nyári meleghez szokott testünknek - még akkor is, ha jellemzően légkondicionálót használunk ekkor - komoly változás lehet az őszi lev

2020. Október 08. 12:24, csütörtök | PR

Ezt fontold meg, mielőtt megbízol egy céget vidékre költöztetéssel

Az elmúlt néhány év ingatlanpiaci robbanása után még mindig töretlenül erős az agglomerációba irányló mozgás, de nem mindegy, hogy milyen céggel indulunk neki a fővárosból vidékre való költöztetésnek.