Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2014. Február 27. 23:57, csütörtök | Helyi
Forrás: Papp Anett

Évet értékelt a dunaújvárosi rendőrkapitány

Évet értékelt a dunaújvárosi rendőrkapitány

Csökkent a bűncselekmények száma

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság 2013-ban végzett munkáját értékelte Nagy Zoltán kapitányságvezető. Az évértékelő állománygyűlés előtt sajtótájékoztató keretében számolt be az elmúlt év feladatairól, kihívásairól.


Pozitívan értékelte a rendőrség illetékességi területén a tavalyi évben végzett munkát városunk rendőrkapitánya. Ezt a statisztikák is alátámasztják. Mintegy 30 százalékkal csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, a nyomozás eredményessége pedig több mint 10 százalékkal nőtt. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nincsenek problémák. 2013 elején egy nagyobb bűnözési hullám érte el a térséget, amelynek megfékezésére komoly energiát fordítottak.


- Az Ercsi rablássorozat például hihetetlen nagy terhet rótt ránk, és mondhatom, hogy lelkiismeret furdalással viseltük azt a majdnem egy hónapot, míg végre el tudtuk fogni az elkövetőket. Ez egy speciális helyzet volt. Túl vagyunk rajta. Azóta is előfordul egy-egy rablás, de például azok felderítése ugrásszerűen megnőtt. A nyomozási eredményessége most 69,4 százalék, ami az előző évihez képest több mint a duplája, majdnem a háromszorosa - mondta Nagy Zoltán, Dunaújváros rendőrkapitánya.

Képünkön: házkutatás közbenházkutatás


A város körzetében a tavalyi év elejétől folyamatosan jelen van a készenléti rendőrség. A kapitány szerint soha ennyi rendőr nem volt Dunaújvárosban és Ercsiben, mint 2013-ban. Ez látható javulást eredményezett a közbiztonságban.
A tavalyi év egyik legnagyobb eseményeként említette az árvízhelyzetet, amelyből a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság is kivette a részét. Abban az időszakban is megmutatkozott, hogy a rendvédelmi szervekkel, a társszervekkel jó a kapcsolat, és hatékony az együttműködés.

Hangsúlyozta, az önkormányzatok segítsége, és anyagi támogatása nélkül az előttük álló feladatokat nem tudták volna megoldani. Végül kiemelte, szeretné, ha egy jó csapatként működne a kapitányság, és a lakosság megelégedésére az állampolgárok biztonságának emelésével tudnának tevékenykedni. Mint mondta, ehhez minden feltétel adott.

Papp Anett

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.