Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Január 10. 23:45, csütörtök | Helyi

Évet értékelt az LMP

Évet értékelt az LMP

Szabó Zsolt, az LMP dunaújvárosi képviselője ma délután sajtótájékoztatót tartott, amelyen a 2012-es évet és az LMP helyben végzett tevékenységét értékelte.

Szabó Zsolt szerint közpolitikailag mindenképpen eredményes évet zárt az LMP. Tartották magukat ahhoz az elvhez, miszerint a politikát nem szabad elszigetelni a lakosságtól, hiszen az ő életükről szóló döntések meghozatalához igenis figyelembe kell venni, mérlegelni kell az ő véleményüket is.

Ezt 2012-ben több, nyilvános akcióval erősítették, mint az őszi „Munkát! Levegőt!” párbeszéd-sorozat, ami során a lakosság véleményét a város élhetőbbé tételéről kérték ki. Emellett közgyűlési felszólalásaikban igyekeztek arra fektetni a hangsúlyt, hogy ne csupán bíráljanak, de azt is megmutassák, hogy az LMP milyen irányvonalat és megoldásokat javasolna a felmerülő problémákra

A képviselő elmondta, hogy a város irányítása átláthatatlan és fontos közérdekű adatokat titkolnak el előlük, amiket csak bírósági úton tudhatnak meg. Emellett a szerényebb anyagi körülmények között élő fiatalok továbbtanulását igyekszik éppen a kormány megakadályozni, mely folyamat a dunaújvárosiakat is érzékenyen érinti a Dunaújvárosi Főiskola intézménye révén.

„Igaz, hogy az állam átvállalta a város adósságának egy részét, azonban ne felejtsük el, hogy a felvett hitelt a kormány a lakosság adójából fizeti ki. Attól, hogy egy gödröt befedtünk ágakkal, az a gödör még ott van, és bele is lehet esni.” – figyelmeztetett Szabó Zsolt.

Kiermelte, hogy az év végén az LMP elsőfokon pert nyert a városgazdálkodásról szóló tanulmány kapcsán. Szabó Zsolt ígérete szerint, ahogy az ítélet jogerőre emelkedik, kikérik és nyilvánosságra hozzák az iratot.

Címkék: . Szabó Zsolt, LMP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.