Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Július 31. 12:48, szerda | Helyi

Ezer pillanat Dunaújvárosban

Ezer pillanat Dunaújvárosban

Ezzel a címmel nyílik a város életét bemutató digitalizált fotókiállítás a Dózsa Mozicentrumban.

Egyszer valaki azt mondta, hogy jövője csak annak van, aki ismeri és elfogadja a múltját. Ezzel egyetértünk, de mi a helyzet a jelennel. Az Életünk a jelenben zajlik, a mindenkori pillanatban.

A fényképezéssel lehetővé vált a fontosnak vélt pillanatokat megörökíteni. Így volt, van és lesz ez Dunaújvárosban is. Számtalan fotó készült a városról, a városi emberekről, eseményekről, életről. Van, aki hivatásból, van, aki hobbiból fotózza a pillanatokat. Reméljük ez jó sokáig így is marad…

A digitalizált és egyre népszerűbbé váló Dózsa Mozicentrumban immár nem csak a mozifilmek jelenhetnek meg korszerű formátumban, hanem a fotók is. Az új tulajdonosoknak arra is van energiája, hogy a bejárati előtérben lokálpatrióta fotókiállítást szervezzenek.

„Minden városi és környékbeli lakosnak van köze a Dózsa Mozihoz és talán az egyetlen intézmény, amihez mindenkinek köze van, emlékek fűzik hozzá. A mozi szellemisége szinte követeli, hogy legyen itt egy olyan állandó, de tartalmában szerkesztetten változó tárlat, amely a megörökített emlékeket mutatja be. Erre legalkalmasabbnak a digitalizált fotókiállítást gondoljuk Verasztó Sándor társammal, ezért vettük a nagyteljesítményű monitorokat. A tárlatot a mozi előterében alakítjuk ki, a monitorok használatával. Sok szeretettel várjuk az érdeklődőket, de szívesen biztosítunk felületet azoknak is, akik a saját fényképeiket kívánják bemutatni. Célunk egy lokálpatrióta fotóalbum kialakítása, várjuk az önkénteseket.” – mondta Szalai Attila DMC ügyvezető.

Több hónap előkészítés után, Bali Attilával (a fényképek az Ő gyűjtése) összefogva, a városlakók örömére, 2013. augusztus 20-tól tekinthető meg a címben megnevezett digitalizált fotókiállítás a Dózsa Mozicentrum előterében. A mozi vezetői megoldották, hogy a tárlat megtekintése ingyenes lehessen, a mozi nyitvatartási idejében.

Nagy öröm minden lakosnak, hogy újabb színfolttal bővült a város kulturális kínálata. Úgy tűnik, hogy a Dózsa Mozi jó kezekben van, a Közgyűlés támogatása jó helyre került.

Címkék: mozi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.