Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Július 11. 12:00, vasárnap | PR

Ezért annyira fontos a kocsi állapotfelmérése nyaralás előtt

Ezért annyira fontos a kocsi állapotfelmérése nyaralás előtt

A kocsi átnézetése a nyaralás megkezdése előtt rendkívül fontos, mert hosszú útra indulunk és a nagy hőségben jóval több a balesetveszélyes helyzet az útviszonyok és a melegben tompuló figyelem miatt.

Ezekre figyelj oda nagyon!
Nyáron gyakrabban indulunk hosszú útra. Kirándulunk, nyaralni megyünk, vagy csak a rég nem látott rokonokhoz vidékre, de ez mind azt jelenti, hogy nem a megszokott útra indulunk a kocsival és a jármű fokozott igényeknek lesz kitéve. Szerencsére néhány helyen ingyenes állapotfelmérést is vállalnak, ezért tényleg semmi akadálya, hogy megnézessük a kocsit.

Állapotfelmérés a szervízben

A szakszervízben gyakorlott szakemberek fél óra alatt el tudják végezni a kocsi alapos állapotfelmérését és ez akár életmentő is lehet. Egy időben feltárt fékprobléma vagy futómű elállítódás a nyári melegben még veszélyesebb, mint egyébként.

A szervízben emellett ellenőrzik a kocsi folyadékszintjét beleértve az olaj és fékfolyadékot, a szélvédőmosót, valamint megnézik az akkumulátort és a klíma állapotát is.

Ez utóbbi nem csak kényelmi funkciót tölt be. A nagy melegben tompuló figyelem rendkívüli módon balesetveszélyes, így bármi, ami segít megtartani az éberségünket egy hosszú úton akár életmentő is lehet. A klíma emellett kiszűri a pollen és virágpor szemcséket is, így jóval élvezhetőbb légteret biztosít a kocsi belsejében. Érdemes hát figyelmet fordítani a megfelelő működésére.

Ha mégsem tudod szervízbe vinni a kocsit

Ha valami miatt nincs lehetőséged, hogy igénybe vedd az állapotfelmérést egy szakszervízben, akkor ezeket mindenképpen ellenőrizd indulás előtt:

Motorolaj: a megfelelő olajszint kritikus, mert a kevés olajjal működő motor rövid úton besül és tönkremegy. A motor hirtelen leállása pedig balesetveszélyt idéz elő.
Hűtővíz szint: a nyári melegben mindig legyen a kocsiban hűtőfolyadék, amivel szükség esetén pótolni tudsz, ha felforr a motorban a víz.
Gumik ellenőrzése: a forróságban rengeteg durrdefekt van. Érdemes odafigyelni rá, hogy legyen pótkerék a kocsiban, és ha felhasználtad, akkor azonnal pótolni. Bármikor előfordulhat dupla durrdefekt a forró aszfalton.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.