Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Október 08. 12:24, csütörtök | PR

Ezt fontold meg, mielőtt megbízol egy céget vidékre költöztetéssel

Ezt fontold meg, mielőtt megbízol egy céget vidékre költöztetéssel

Az elmúlt néhány év ingatlanpiaci robbanása után még mindig töretlenül erős az agglomerációba irányló mozgás, de nem mindegy, hogy milyen céggel indulunk neki a fővárosból vidékre való költöztetésnek.

Sok fővárosi költöztető cég nem vállal vidékre költöztetést, de még az agglomerációba sem szívesen vesznek fel fuvart. Szerencsére vannak olyan, nagy múlttal rendelkező költöztető cégek, amikre számíthatunk, de érdemes alaposan körülnézni. Átnéztük a Promove tanácsai alapján, hogy mire kell figyelni, ha vidékre költöztetést kérsz.

Alapos felmérés

A profi cégek semmi szín alatt nem adnak árajánlatot előzetes alapos felmérés nélkül, ezért ne dőljünk be kóklereknek akkor sem, ha az alacsony áraik vonzónak tűnnek. Igaz ez minden költözésre, de ha vidékre indulunk, akkor hatványozottabban fontos, hogy csak profival kezdjünk.

Egy profi cég a felmérés után elvégez egy pontos kalkulációt a szóba jöhető útvonalakról és azok optimalizálásáról, valamint a szükséges jármű és ember mennyiségről, hogy reálisan tudjon kedvező árajánlatot adni.

Részletes árajánlat

Szintén fontos dolog, hogy a profi költöztető cégek nem hasra ütés alapján mondanak árat vidéki költözésre, hanem pontosan lebontják az árajánlatban szereplő tételeket. Ebben benne van a a költöztető teherautókba való berakodás mellett, a plusz emberek óradíja és a kilométer tarifa is. Amennyiben van hétvégi felár, azt is pontosan feltüntetik, ezáltal el tudjuk dönteni, hogy inkább kivesszük hétközben a szabadnapot, vagy inkább kifizetjük a hétvégi felárat.

Fontos részlet, hogy egyes cégek a visszafelé kilométer tarifát is megfizettetik a megrendelővel, így lényegében duplán fizetjük ezt a költséget. Főleg akkor fogjunk gyanút, ha a többi céghez képest túl alacsony a tarifa.

Ellenajánlat kérése kötelező

Egy ajánlat nem ajánlat. Alaposan nézzünk körül, végezzünk egy elsődleges szűrést és ennek alapján legalább öt helyről kérjünk részletes árajánlatot. Ez már elég nagy merítés ahhoz, hogy informált döntést hozhassunk.

Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a kiválasztott cégekről referenciákat kérjünk. Ha ismeretségi körben nincs, aki tanácsot adna, keressünk információt Facebook csoportokban. Az emberek általában készséggel osztják meg a tapasztalataikat, így első kézből értesülünk akár jó, akár rossz tapasztalatuk volt a kiszemelt céggel kapcsolatban.
A költöztetés macerás dolog, de megéri beletenni a szükséges energiát, hogy megtaláljuk a megfelelő céget, hiszen sokszor az egész életünket, minden ingóságunkat és családi emlékünket rá bízzuk. Nem mindegy, kire.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat