Városlista
2020. október 22, csütörtök - Előd

Hírek

2020. Október 08. 12:24, csütörtök | PR

Ezt fontold meg, mielőtt megbízol egy céget vidékre költöztetéssel

Ezt fontold meg, mielőtt megbízol egy céget vidékre költöztetéssel

Az elmúlt néhány év ingatlanpiaci robbanása után még mindig töretlenül erős az agglomerációba irányló mozgás, de nem mindegy, hogy milyen céggel indulunk neki a fővárosból vidékre való költöztetésnek.

Sok fővárosi költöztető cég nem vállal vidékre költöztetést, de még az agglomerációba sem szívesen vesznek fel fuvart. Szerencsére vannak olyan, nagy múlttal rendelkező költöztető cégek, amikre számíthatunk, de érdemes alaposan körülnézni. Átnéztük a Promove tanácsai alapján, hogy mire kell figyelni, ha vidékre költöztetést kérsz.

Alapos felmérés

A profi cégek semmi szín alatt nem adnak árajánlatot előzetes alapos felmérés nélkül, ezért ne dőljünk be kóklereknek akkor sem, ha az alacsony áraik vonzónak tűnnek. Igaz ez minden költözésre, de ha vidékre indulunk, akkor hatványozottabban fontos, hogy csak profival kezdjünk.

Egy profi cég a felmérés után elvégez egy pontos kalkulációt a szóba jöhető útvonalakról és azok optimalizálásáról, valamint a szükséges jármű és ember mennyiségről, hogy reálisan tudjon kedvező árajánlatot adni.

Részletes árajánlat

Szintén fontos dolog, hogy a profi költöztető cégek nem hasra ütés alapján mondanak árat vidéki költözésre, hanem pontosan lebontják az árajánlatban szereplő tételeket. Ebben benne van a a költöztető teherautókba való berakodás mellett, a plusz emberek óradíja és a kilométer tarifa is. Amennyiben van hétvégi felár, azt is pontosan feltüntetik, ezáltal el tudjuk dönteni, hogy inkább kivesszük hétközben a szabadnapot, vagy inkább kifizetjük a hétvégi felárat.

Fontos részlet, hogy egyes cégek a visszafelé kilométer tarifát is megfizettetik a megrendelővel, így lényegében duplán fizetjük ezt a költséget. Főleg akkor fogjunk gyanút, ha a többi céghez képest túl alacsony a tarifa.

Ellenajánlat kérése kötelező

Egy ajánlat nem ajánlat. Alaposan nézzünk körül, végezzünk egy elsődleges szűrést és ennek alapján legalább öt helyről kérjünk részletes árajánlatot. Ez már elég nagy merítés ahhoz, hogy informált döntést hozhassunk.

Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a kiválasztott cégekről referenciákat kérjünk. Ha ismeretségi körben nincs, aki tanácsot adna, keressünk információt Facebook csoportokban. Az emberek általában készséggel osztják meg a tapasztalataikat, így első kézből értesülünk akár jó, akár rossz tapasztalatuk volt a kiszemelt céggel kapcsolatban.
A költöztetés macerás dolog, de megéri beletenni a szükséges energiát, hogy megtaláljuk a megfelelő céget, hiszen sokszor az egész életünket, minden ingóságunkat és családi emlékünket rá bízzuk. Nem mindegy, kire.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 08. 14:02, csütörtök | PR

Ne fázz tőle; jó választás az olajradiátor

A hűvös idő beköszöntével, akár már egy-két fokos lehűlést is jelentősnek érzünk otthonunkban. A nyári meleghez szokott testünknek - még akkor is, ha jellemzően légkondicionálót használunk ekkor - komoly változás lehet az őszi lev

2020. Október 08. 12:19, csütörtök | PR

Saját házi baristánk, a kapszulás kávéfőző

Napjaink egyik legnépszerűbb és legkönnyebben elérhető élvezeti cikke a kávé. Az isteni főzetekhez már lakásunkból sem kell kimozdulnunk, hiszen a kávéfőző gépek segítségével mi magunk is profi munkát végezhetünk.

2020. Október 08. 09:58, csütörtök | PR

Kinek lehet jó választás a nehézgépkezelő állás?

Hirdetések böngészése során sokszor találkozhatsz nehézgépkezelő álláshirdetésekkel, de ha nem ismered a munkakört, akkor nehéz pontosan meghatározni, hogy mi ez. Megnéztük, mit takar és kinek lehet jó választás.

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.