Városlista
2021. január 16, szombat - Gusztáv

Hírek

2020. Október 08. 12:24, csütörtök | PR

Ezt fontold meg, mielőtt megbízol egy céget vidékre költöztetéssel

Ezt fontold meg, mielőtt megbízol egy céget vidékre költöztetéssel

Az elmúlt néhány év ingatlanpiaci robbanása után még mindig töretlenül erős az agglomerációba irányló mozgás, de nem mindegy, hogy milyen céggel indulunk neki a fővárosból vidékre való költöztetésnek.

Sok fővárosi költöztető cég nem vállal vidékre költöztetést, de még az agglomerációba sem szívesen vesznek fel fuvart. Szerencsére vannak olyan, nagy múlttal rendelkező költöztető cégek, amikre számíthatunk, de érdemes alaposan körülnézni. Átnéztük a Promove tanácsai alapján, hogy mire kell figyelni, ha vidékre költöztetést kérsz.

Alapos felmérés

A profi cégek semmi szín alatt nem adnak árajánlatot előzetes alapos felmérés nélkül, ezért ne dőljünk be kóklereknek akkor sem, ha az alacsony áraik vonzónak tűnnek. Igaz ez minden költözésre, de ha vidékre indulunk, akkor hatványozottabban fontos, hogy csak profival kezdjünk.

Egy profi cég a felmérés után elvégez egy pontos kalkulációt a szóba jöhető útvonalakról és azok optimalizálásáról, valamint a szükséges jármű és ember mennyiségről, hogy reálisan tudjon kedvező árajánlatot adni.

Részletes árajánlat

Szintén fontos dolog, hogy a profi költöztető cégek nem hasra ütés alapján mondanak árat vidéki költözésre, hanem pontosan lebontják az árajánlatban szereplő tételeket. Ebben benne van a a költöztető teherautókba való berakodás mellett, a plusz emberek óradíja és a kilométer tarifa is. Amennyiben van hétvégi felár, azt is pontosan feltüntetik, ezáltal el tudjuk dönteni, hogy inkább kivesszük hétközben a szabadnapot, vagy inkább kifizetjük a hétvégi felárat.

Fontos részlet, hogy egyes cégek a visszafelé kilométer tarifát is megfizettetik a megrendelővel, így lényegében duplán fizetjük ezt a költséget. Főleg akkor fogjunk gyanút, ha a többi céghez képest túl alacsony a tarifa.

Ellenajánlat kérése kötelező

Egy ajánlat nem ajánlat. Alaposan nézzünk körül, végezzünk egy elsődleges szűrést és ennek alapján legalább öt helyről kérjünk részletes árajánlatot. Ez már elég nagy merítés ahhoz, hogy informált döntést hozhassunk.

Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a kiválasztott cégekről referenciákat kérjünk. Ha ismeretségi körben nincs, aki tanácsot adna, keressünk információt Facebook csoportokban. Az emberek általában készséggel osztják meg a tapasztalataikat, így első kézből értesülünk akár jó, akár rossz tapasztalatuk volt a kiszemelt céggel kapcsolatban.
A költöztetés macerás dolog, de megéri beletenni a szükséges energiát, hogy megtaláljuk a megfelelő céget, hiszen sokszor az egész életünket, minden ingóságunkat és családi emlékünket rá bízzuk. Nem mindegy, kire.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 07. 13:45, csütörtök | PR

Milyen hatással van a világra az új mozi premierek csúszása?

A vírusválság sok iparágat parkolópályára tett 2020-ban, és elvett tőlünk jó néhány régen várt filmpremiert. Ennek viszont hosszan gyűrűző hatása van. Megnéztük, mit tett a COVID-19 a filmekkel és a filmiparral.

2020. November 27. 07:12, péntek | PR

Négy dolog, amire figyelj oda nyomtatópatron online vásárlásakor

Egy nyomtatóhoz nem olyan nehéz kiválasztani a megfelelő patront, ám ettől még el lehet rontani a vásárlást, ha figyelmetlenek vagyunk. Ha az egész folyamat online történik, érdemes ellenőrizni néhány alapinformációt.

2020. November 25. 15:46, szerda | PR

Fertőtlenítő takarítás specialistája

Stabilizált ózonos vizet előállító berendezést, valamint egyéb elektromos fertőtlenítő eszközöket szereztek be -

2020. November 08. 19:22, vasárnap | PR

Mikor lehet jó választás a mátrix nyomtató?

A mátrix nyomtató talán idejét múltnak tűnik, de vannak olyan helyzetek, amikor ideális megoldást tud nyújtani költséghatékony nyomtatásra. Körbejárjuk a pro és kontra érveket, mikor lehet jó választás a mátrix nyomtató.