Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Június 01. 20:41, vasárnap | Helyi

Fantasztikus diadal a szezonzárón, irány az NB I !

Fantasztikus diadal a szezonzárón, irány az NB I !

A záró fordulóban bebizonyította csapatunk, hogy a legjobbak között a helye.

A labdarúgó NB II utolsó fordulójának végkimenetelétől függetlenül a Dunaújváros feljutott a legjobbak közé, de csapatunk most sem adta alább a győzelemnél.

Dunaújváros PASE–Békéscsaba 1912 ELŐRE SE 3–0 (2–0)

A Dunaújváros a Tatabánya elleni sikert követően már biztos feljutóként várta a záró fordulóban a tabella hatodik helyén álló Békéscsabát a szép számú közönség előtt, amely ünnepi hangulatot varázsolt a stadionba. A legutóbbi mérkőzés óta felpezsdült az érdeklődés csapatunk iránt, hiszen az országos televíziós és rádiós csatornák forgatócsoportjai egymást követően érkeztek a stadionba, hogy beszámoljanak arról, hogy 11 évnyi szünet után ismét első osztályú labdarúgó együttese lesz városunknak. A fiúk felkészülését azonban ez nem hogy megzavarta volna, hanem inkább motiváló hatással érte, hiszen olyan kitűnő mérkőzést produkáltak Lázárék, amelyen esélye sem volt a Békéscsabának még a pontszerzésre sem. A csapat összeállításánál meglepődve tapasztaltuk, hogy a mieink csapatkapitánya, Böőr Zoltán sem a kezdőcsapatban, de a kispadon sem kapott helyet. Ennek azonban egyszerű volt az oka, Zoli egyszerűen pihenőt kapott erre a találkozóra. A mieink már a kezdő sípszót követően jelezték ellenfelüknek, hogy a záró meccsen sincs szó lazításról, így jó iram jellemezte az első perceket. Az első gólra a 13. percig kellett várni. Egy baloldali akciót követően Thiago passzolt Urbinnak, aki a 16-oson belül egy csel után az érkező Petneházi elé tálalt, aki öt méterről talált be a kapu bal alsó sarkába (1-0). A megnyugtató vezetés tudatában játszó Dunaújváros ezt követően teljesen átvette a játék irányítását. Urbin remekül mozgott vissza a labdákért, aki a 21. percben növelhette volna az előnyt, de fejese elkerülte a kaput. Erre ugyan Tölgyesitől jött egy viszontválasz, de az Milintének nem okozott problémát. Az első félóra végén Thiago volt ismét a főszereplő, aki erőszakosan lépett be három Békéscsabai védő közé, akit a 16-os előtt csak szabálytalanul tudtak szerelni. Petneházi készítette le pontrúgáshoz a labdát a vendég kaputól 18 méterre. A szabadrúgás specialista ezúttal is bizonyított, aki a szétrebbenő sorfal között nagy erejű lövéssel vette be Póser kapuját (2-0). A 40. percben Urbin növelhette volna az előnyt, de kecsegtető helyzetben elpattant lábáról a labda.

A második félidő elején folytatódott az örömjáték, hiszen újabb gólt szerzett csapatunk. Villám az alapvonalról lőtte vissza a labdát az addig is bátran játszó Jakab elé, aki egy csellel tisztára játszotta magát, majd ballal kilőtte a kapu bal alsó sarkát (3-0).

Folytatta a remek, szemre is tetszetős, sokpasszos játékát a Dunaújváros, melyek végén sorra dolgozta ki újabb lehetőségeit. Jakab megmutatta, hogy mindkét lábbal kitűnően bánik a labdával, hiszen az 55. percben jobbal célozta meg a kaput, labdája csupán centikkel ment mellé. Egy baloldali szögletet követően Sárközi fejesét védte Póser, majd Godslove lövése kerülte el a Békéscsaba kapuját. Két perccel később szépíthettek volna a vendégek, de Gajdos óriási ziccerből fölé emelt. Jó iram alakult ki a végjátékra, amelyben újabb hazai lehetőség maradt kihasználatlanul. Jakab ívelt be a jobb oldalról egy szabadrúgást, melyre jól érkezett Godslove, de a kapufa megmentette az újabb találattól a vendégeket.

Pantovics tesztelte Milintét, majd ugyan ezt tette kétszer egymás után Urbin Póserrel, de újabb gól már nem született. A lefújást követően örömmámorban úszott a stadion, és kezdetét vette az az óriási ünneplés, amely természetesen annak szólt, hogy a Dunaújvárossal legközelebb az első osztály küzdelmeiben találkozunk majd. A csapat vezetői és játékosai ezután az MLSZ Főtitkárától, dr. Vági Márton úrtól vehették át az NB II ezüstérmeit, majd miután csapatkapitányuk, Böőr Zoltán kezébe vette a második helyért járó vázát is, senki nem maradt szárazon a pezsgőfürdőtől.

Dunaújváros, 3000 néző. Vezette: Berke Balázs (Aradi József, Márton Zsolt)
Dunaújváros: Milinte – Villám (Szalai T., 89.), Farkas V., Sárközi, Csehi T. – Lázár Zs. – Ato (Godslove, 56.), Jakab, Petneházi (Sóron, 60.), Thiago – Urbin
Békéscsaba: Póser – Vozár, Koszó (Juhász Gy., 57.), Pataki, Király P. – Gajdos (Mosquera, 79.), Balog Zs., Tölgyesi (Pozsár, 52.), Lucas – Prasler, Pantovics

Gólszerző: Petneházi (1–0) a 13., Petneházi (2–0) a 29., Jakab (3–0) a 48. percben

Címkék: DPASE, NB I

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.