Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Február 21. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fejfájást okozhat a stressz

Fejfájást okozhat a stressz

Egy új tanulmány szerint minél többet stresszel valaki, annál többet fájhat a feje élete során - írja a Business Standard. A kutatás során két éven keresztül összesen nyolcszor 5200, 21-71 év közötti résztvevővel töltettek ki kérdőívet, amelyben stressz-szintjükről és a fejfájás gyakoriságáról kérdezték őket.

A megkérdezettek 31 százalékának volt tenziós fejfájása, 14 százalékuk migrénnel és 11 százalékuk a kettő kombinációjával küzdött, míg 17 százalékuknál a fejfájás típusát nem tudták megállapítani.

A résztvevőknek egy száz pontos skálán kellett osztályozniuk fejfájásuk mértékét, illetve stresszük szintjét. A tenziós fejfájással küzdők ez utóbbit 52-re, a migrénesek 62-re, míg a kombinált típusban szenvedők 59-re értékelték.

Mindegyik típusú fejfájásra elvolt mondható, hogy minél többet stresszelt valaki, annál inkább fájt a feje. A tenziós fejfájás esetében például minden tíz pontos stressz-érték növekedés 6,3 százalékkal növelte a fejfájásos napok számát havonta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország