Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. Február 15. 11:22, szerda | Helyi

Fejlesztést tervez az Egy darab gyepért alapítvány

Fejlesztést tervez az Egy darab gyepért alapítvány

Zöld utat adott a pályázáshoz az Egy darab gyepért alapítványnak legutóbbi ülésén a gazdasági és területfejlesztési bizottság.

Az egykori Barátság Általános Iskola sportudvara a felső Duna-parton a Panoráma út keleti oldalán helyezkedett el. Az iskola megszűnte után 2007-ben haszonkölcsön szerződés alapján az Egy darab gyepért alapítvány vette használatba az elárvult területet és népszerű focisulivá alakította azt három füves, egy műfüves pályával, világítással. Használatba vette az alapítvány a területen levő két kis épületet is, amelyeket korábban a partvédelmi szervezet használt.

Ha minden igaz, bővülhet a focisuli. Mivel a kormány hangsúlyozza a látványsportok, köztük a labdarúgás prioritását, van esély ilyen célú pályázatok megjelenésére. Amit nem akar felkészületlenül várni az Egy darab gyepért alapítvány és annak kuratóriumi elnöke, Szellák Sándor. Engedélyt kért arra, hogy fejlesztést hajthasson végre az önkormányzati tulajdonú területen, ha megjelenik ilyen pályázat. Sőt meg is terveztette a szükségesnek tartott fejlesztéseket.Többszöri egyeztetés után keddi (2012. 02. 14.) ülésén egyhangú szavazással zöld utat biztosított a bizottság a remélt fejlesztés számára.

A terv azt tartalmazza, hogy mindkét meglevő, lapos tetős épület tetőtérrel bővül. A kisebb porta épület tetőterében egy öltöző és zuhanyozó kaphat helyet, míg a másik, nagyobb épület tetőterében egy tárgyalót, teakonyhát és wc-t helyezett el a tervező (kezdő képünk az egykori diszpécser-épület északi és déli homlokzatát, jobboldali kisebb képünk a portaépület keleti homlokzatát mutatja).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.