Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Június 18. 01:38, csütörtök | Helyi

Fejtse ki Ön is a véleményét az állami rezsicsökkentésről! - Sajtóközlemény

Fejtse ki Ön is a véleményét az állami rezsicsökkentésről!  -	Sajtóközlemény

Magyarország Kormánya célul tűzte ki az állampolgárok és a vállalkozások széles körét terhelő fizetési kötelezettségek enyhítésére irányuló állami rezsicsökkentést.

2016-ban 10 milliárd forinttal kevesebb bevételt terveznek a közigazgatási térítési díjak csökkentése, illetve megszüntetése révén. Mindezt az állampolgárok véleményének és javaslatainak felhasználásával kívánja a Kormány megvalósítani.

Ennek érdekében az állampolgárok és vállalkozások bevonásával konzultációt kezdeményez a Kormány. A résztvevők kifejthetik véleményüket számos hatósági eljárással kapcsolatos igazgatási szolgáltatási díj és illeték megszüntetéséről, valamint javaslatot tehetnek egy-egy további, általuk fontosnak tartott hatósági eljárás díjmentessé tételére – hangsúlyozta dr. Simon László kormánymegbízott.

A konzultáció ideje alatt az állampolgároknak lehetőségük van kettő kérdőíven, a magánszemélyeket és a vállalkozásokat érintő fizetési terhek megszüntetésére vonatkozóan javaslatokat tenniük. Az állampolgárok és a vállalkozások számára külön kérdőív áll rendelkezésre a kormányhivatali ügyfélszolgálatokon, valamint az interneten (http://allamirezsicsokkentes.kormanyhivatal.hu/ ). Ezek kitöltése önkéntes és anonim.

A két kérdőíven 9-9 hatósági eljárás díjának vagy illetékének megszüntetésére tehet javaslatot a kitöltő. Mindkét kérdőíven lehetősége van az állampolgárnak további 1-1 hatósági eljárásért fizetendő díj vagy illeték megszüntetésére vonatkozóan javaslatot tennie. A 9 javaslat közül legfeljebb 4-et jelölhet meg, valamint további 1 javaslatot tehet írásban. A kérdőív érvényesen kitöltött, ha az állampolgár négy vagy annál kevesebb javaslatot jelöl meg a kérdőíven. Nem kizárt, hogy az állampolgár a magánszemélyeknek és a vállalkozásoknak szóló kérdőívet is kitöltse. A kérdőívek 2015. június 5-étől 2015. augusztus 6-áig tölthetők ki.

Az állampolgárok a kérdőíveket kitölthetik papír alapon, és leadhatják a kormányhivatal ügyfélfogadásra nyitva álló helyiségeiben. A kérdőív kitölthető a www.kormanyhivatal.hu honlapon: http://allamirezsicsokkentes.kormanyhivatal.hu/. Az online-kérdőívek kitöltésére 2015. augusztus 6-án 24 óráig nyílik lehetőség.


Fejér Megyei Kormányhivatal

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.