Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Szeptember 19. 19:08, csütörtök | Helyi

Felemás munkásgyűlés

Felemás munkásgyűlés

Tudósítónk rövid sommázata szerint : Mindenki be van sz*rva, pedig senki sem fogja megúszni.

Hogy ez így lesz-e vagy sem, az más kérdés, de a rossz érzése a munkásgyűlést követően megmaradt.

Felemás érzésekkel távozott. Úgy vélte, hogy volt, amikor nyerésre állt az érdekképviselet, de a végére padlóra került. Talán ennek oka lehetett az is, hogy a kettőkor kezdődő, de legkésőbb negyed 4-ig tartható munkásgyűlésnek ( sic:- legalább Borbély elnök úr, erre hívta fel a figyelmet) már fél 3 órakor se híre, se hamva nem volt. Hogy a tudósítónk is némileg pesszimista hangulatba került, annak persze egyéb oka is volt. ( Egy kis nosztalga képen:)

Így összegzi a látottakat, hallottakat : " Oláh István, az IFi új elnöke erőteljesen kezdett. Jó beszéd, indulatok nélküli, de kemény, olyan, mint amilyennek egy nagygyűlésen beszélni kell az érdekképviselet vezetőinek. Mucsi Zoltán a Dunaferr Vasas elnöke, mintha koreográfiia szerint vette volna át a szót, hatásos, racionális érveléssel folytatta. Kérte, hogy látni szeretnék azt az érvanyagot, amire a leépítések épülnek.

Tankhilevich cégvezető kapta meg a szót, nagyon nem izgulta össze magát, jelezte ez az is, hogy nem kérte, hogy fordítsák neki az érdekképviseletek vezetőinek beszédeit. Zsebre dugott kézzel, kék mellényben állt ki a vasműs kultúr telt háza elé. Ugyan nem zsúfolásig volt telve, de azért tele volt a terem, igazolásául annak, hogy a dolgozók fontosnak tartották volna, hogy a kérdéseikre, kételyeikre választ kapjanak.

Elmondta többek között, hogy bármennyire is nagy odafigyeléssel igyekszik ellátni feladatát , de hát vannak olyan körülmények, amelyekre még ő sem tud ráhatással lenni, így elkerülhetetlenek a kellemetlen döntések.

Mezőközi szóvivő úr freudi fordítási hibája némi füttyögést váltott ki, amely szerint a szakszervezet le akart mondani a 14 havi juttatásról, ha nem lesz kohófelújítás... Majd a felhördülést követően korrigálta a hibát. Hangsúlyozta, hogy azért lesz kohófelújítás, csak hát van egy kis késedelem...

Erre taps volt, ami igazolta, hogy az emberek, reményt és lehetőséget szeretnének...

(Tavaszi tiltakozás a Városháza téren)

Itt még akár nyeréssel is befejeződhetett volna a nagygyűlés, de Borbély Zoltán elnök úr valami teljességgel érthetetlen módon és stílusban folytatta a sort. Közölte, hogy nincs lehetőség közvetlenül a kérdezésre, s az összegyűjött sok száz kérdés közül ezért hármat tenne fel:

1. Mi lesz a monitorok előtt ülők védőszemüvegével?

2. Miért késik az újítási díjak kifizetése?

3. S a vállalat átvállalja-e a banki tranakciós adó lakosságra esó részét.

Valami nem lehetett rendben az érdekképviseletek közötti összhanggal, mert valami indulatosat szólt oda Mucsi elnök Borbély elnöknek ezek után, aminek tartalmát, csak a mimika árulta tartalmát ugyan nem ismerve, de az azért lejött, hogy valami nagyon nem tetszik neki. Érezni lehetett, hogy ő is meglepődött a fajsúlyos keresztkérdéseken.

Megválaszolták... Maga Mezőközi szóvivő úr köszönte meg, hogy hogy Borbély elnök úr ennyire meg akara kímélni őket a kellemetlen kérdésektől, de néhányra ők is készültek. ( Ez azért egy csípőből elsütött szívlövés volt)

A tudósító nem emlékezett, hogy pontosan melyek voltak ezek, annyira karcos nyomot nem hagyott benne sem a kérdés kellemetlensége, se a válasz mélysége.

Borbély elnök úr közölte, hogy itt és most nincs lehetőség egyéb kérdés feltevésére, majd írásban válaszolnak az el nem hangzottakra.

Összességében érthetetlenül felemás nagygyűlésen vagyunk túl.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.