Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. November 16. 01:27, péntek | Helyi

Felesége bérelte fel a férjet kirabló párost (Ercsi)

Felesége bérelte fel a férjet kirabló párost (Ercsi)

Saját házában raboltak ki egy ercsi férfit 2012. november 14-ére virradó éjszaka sí-maszkot viselő férfiak. A dunaújvárosi nyomozóknak a megindított büntetőeljárás során sikerült kideríteniük, az elkövetőket a sértett felesége b

2012. november 14-én 00 óra 12 perckor a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Ügyeletére arról érkezett bejelentés, hogy egy ercsi férfit saját házában ismeretlenek kiraboltak.

Amikor a rendőrök a helyszínre értek, a sértett felesége nyitott ajtót nekik, aki a támadásról eleinte mit sem akart tudni. Később derült ki a dunaújvárosi nyomozók számára, hogy azért, mert éppen ő volt a bűncselekmény felbujtója.

A nyomozóknak a támadást elszenvedett férfi elmondta, hogy éjszaka az ágyban fekve arra ébredt, hogy erős ütések érik, majd felkelve, két sí-maszkot viselő férfit látott. Dulakodni kezdett velük, de hátulról leütötték, majd egy párnahuzatot húztak a fejére, megkötözték kezeit, illetve a nyakát, majd miután magukhoz vették pénztárcáját, a házhoz tartozó udvar mögötti pincébe vitték, ahol rázárták az ajtót. Amikor sikerült kiszabadulnia, annak tudatában, hogy felesége, illetve két kiskorú gyermeke is veszélyben van, a szomszédtól kért segítséget, aki egyből értesítette a rendőrséget.

A bűncselekmény során a férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Később az adatgyűjtést, tanúkihallgatásokat követően a nyomozók számára egyértelművé vált, hogy a bűncselekmény kiötlője a sértett saját felesége volt, és a támadók az ő általa felbérelt ismerősei. Megállapítást nyert az is, hogy a rablótámadást a szülők két kisgyermeke is végignézte.

Így a 35 éves asszonyt, majd a beazonosításukat követően mind a két felfogadott támadót, egy 21 éves perkátai, valamint egy 34 éves ercsi férfit a dunaújvárosi rendőrök elfogták, és előállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol a rablással kapcsolatban mindegyiküket gyanúsítottként hallgatták ki, majd ezt követően bűnügyi őrizetbe vették őket. Mindhármuk előzetes letartóztatását kezdeményezik.

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.