Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2012. November 04. 22:30, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Dab.Docler: Spigott-Mudra László

Félgőzzel is biztosan

Félgőzzel is biztosan

Korán eldöntötte a pontok sorsát, így a mérkőzés másik felében már a lazításra is futotta a Dab.Docler erejéből az Újpest elleni összecsapáson, melyen könnyed, 5-1-es sikernek örülhettek az Acélbikák játékosai.

A fővárosban aratott 10-0-s győzelem után fogadta ma este az Újpest gárdáját a Dab.Docler jégkorong csapata, mely természetesen ezúttal is a siker reményében vágott neki a lila-fehérek elleni találkozónak.

Hamar eldől

Nem kezdődött túl nagy iramban a mérkőzés, bár az újvárosiak hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani az első percekben. A 6. minutumban emberelőnybe kerültek az Acélbikák, akik nem sokkal később a vezetést is megszerezték, miután Virág kapu mögül visszatett korongját Azari pöccintette közelről Pleszkán kapujába (1-0). Nem sokkal később újabb találatnak örülhettek a hazai drukkerek, mert egy végletekig kijátszott támadás végén Szappanos ért bele gólt érően Nagy Richárd közeli lövésébe (2-0).

A gól után nem sokkal emberhátrányba kerültek a hazaiak, ám ennek ellenére is tovább tudták növelni előnyüket: egy szép kontra végén Kiss Ákos kínálta meg szép passzal Azarit, aki közelről most sem hibázott, s ekkor egy újabb súlyos vereség rémképe sejlett fel a vendégek előtt (3-0). A nagy fölény tudatában kicsit vissza is vettek az Acélbikák, s ezt ki is használta az Újpest, ugyanis a 16. percben Virág Csaba maradt teljesen üresen a hazai kapu előtt, s mivel egy megpattanó lövés pont elé került Kiss Tamás mamutjáról, nem volt már nehéz dolga az üres kapuba továbbítania a pakkot (3-1).

Pihenés öt után

A térfélcserét követően mindössze három percet kellett várni az újabb hazai találatra, melyet a kapu elé érkező korongba pompásan beleérő Virág Tamás jegyzett, végleg eldöntve ezzel a találkozót (4-1). Innen már nem volt visszaút a liláknak, főleg úgy nem, hogy a Bikák gyakorlatilag letáboroztak a vendégek kapuja előtt, akik erejéből mindössze pár kontrára futotta. A 33. percben Papp Viktor kapu mögül visszatett pakkját a sérüléséből visszatérő testvér, Papp Csaba ütötte fonákkal a hálóba, megszerezve ezzel a DAB ötödik találatát (5-1).

A harmadból hátralévő időben még több nagy hazai helyzet mellett egy újpesti kapuvasat, valamint egy szintén kimaradt vendégszólót jegyezhettünk fel, ám a záró etapra már nem nagyon maradt izgalom. Az utolsó húsz perc hozta a legkiegyenlítettebb játékot, köszönhetően leginkább annak, hogy a piros-fehérek teljesen visszavettek az addig sem túl nagy tempóból, míg az újpestiek azért továbbra is becsülettel küzdöttek a szépítésért. Akadt is pár lehetőség mindkét oldalon, ám újabb gólt már nem tudtak szerezni a csapatok, mert Pleszkán és Kiss Tamás is jól védett, így maradt a tükörsima, 5-1-es hazai siker, mellyel az Acélbikák tovább erősítették vezető helyüket a MOL Liga tabelláján.

Mestermérleg

Stephan Lundh a győzelem ellenére sem volt maradéktalanul elégedett, ám mint azt elárulta, egy ilyen hosszú sorozat után ez ma még belefért.

- Húszmeccses sorozatot zártunk le a mai találkozóval, s egy ilyen kemény menetbe azért bele-beleférnek az ilyen gyengébb teljesítmények is. Ma a győzelem volt a lényeg, ezt biztosan megszereztük, míg tanulságként az jutott, hogy oda kell figyelni a teljesen felesleges kiállításokra, melyekből ma bőven akadt a részünkről. Szerdáig most pihenőt kapnak a játékosok, ám azt követően nagyon kemény edzésekbe kezdünk, hogy megfelelő módon fel tudjuk tölteni az "elemeket".

Ancsin János csapata harmadik felvonásban nyújtott játékával volt csak elégedett, ám mint azt elárulta, addigra sajnos már nem volt pontszerzési esélyük.

- A különbséggel akár elégedett is lehetnék, ha nem követtük volna el visszatérő hibáink mindegyikét, melyekből több gólt is tudott ütni a DAB. A harmadik felvonásra azért összeszedtük magunkat, kiegyenlítettebb lett a játék, de addigra már eldőlt a mérkőzés.

Dab.Docler – UTE

5-1 (3-1, 2-0, 0-0)

Dab.Docler: Kiss T., Lindgren, Kiss D., Pavuk (1), Galanisz, Szappanos 1, Hüffner, Chvatal, Azari 2, Virág 1 (1), Kiss Á. (1), Erdélyi, Nagy R. (1), Peterdi, Gröschl, Somogyi, Tőkési, Mestyán (1), Papp Cs. 1, Papp V. (1), Szabados

Vezetőedző: Stephan Lundh

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.