Városlista
2020. július 10, péntek - Amália

Hírek

2016. Augusztus 26. 19:28, péntek | Helyi

Felkerült a koreai felirat is – KÖSZ, Hankook!

Felkerült a koreai felirat is – KÖSZ, Hankook!

A koreai-magyar kapcsolat megerősítéseként Lee Sang IL, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója ünnepélyes keretek között, koreai nyelven festette fel a homlokzatra a tűzoltóság feliratot ma délelőtt.

A Hankook Tire Magyarország Kft. márciusban indította útjára legújabb társadalmi felelősségvállalás programját, a Dunaújváros lakóit is aktivizáló „Közösségi Összefogás a Szebbért” (röviden „KÖSZ, Hankook!”) elnevezésű projektet. A kezdeményezés célja, hogy önkéntesek segítségével megszépítsék és ezzel élhetőbbé, jobbá tegyék Dunaújvárost.
A nyár folyamán a város lakói egy online felületen szavazhattak azon projektekre, amelynek a megvalósulását leginkább a szívügyüknek tartottak. A nagy sikerű programban 5 helyszín felújítása vett részt, amelyekre összesen több mint 5000 szavazat érkezett be. Az egyik győztes a dunaújvárosi tűzoltóállomás felújítása projekt lett, amelynek munkálataihoz szükséges alapanyagokat és eszközöket a koreai abroncsgyártó biztosítja.
Orosz Csaba, tűzoltó alezredes vezette körbe ügyvezető igazgató urat az épület felújított részein: a padlózat felújítása, illetve egy felújított, új bútorokkal felszerelt teremnek lehettünk szemtanúi. Szintén a Hankook által finanszírozva, az Értékteremtő Önkéntes Program keretében a tűzoltóság munkatársai saját maguk újították fel konyhájukat. Orosz Csaba elmondta, ezt mind munkaidejükön felül végezték, néha két riasztás között. Volt, amikor arra tértek vissza, az eszközök belekötöttek az anyagba.


Ezután sor került nem megszokott keretek között a tűzoltóság felirat koreai nyelvű változatának felfestésére – Lee Sang IL ügyvezető igazgató út maga festette fel a feliratot. A koreai felirat mellett helyet kapott angol, német, orosz és természetesen a magyar felirat is. Orosz Csaba elmondta, azért tartja ezt fontosnak, hiszen ha egy turista elhaladt itt, legyen akár orosz, német, angol, vagy koreai, tudni fogja, ha segítségre van szüksége, itt megkaphatja – ezen az egy eseten kívül azonban nem állhat meg gépkocsijával. A munkának még nincs vége, folytatják a felújítást az önkéntessekkel.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 03. 21:12, péntek | Helyi

Kitüntetett tisztviselők

A polgármesteri hivatal dolgozói közül díjat vehetett át a köztisztviselők napján: Virág Éva, Tóth Péter Pál kapta az elismerést.

2020. Július 03. 19:36, péntek | Helyi

Érmet kaptak az ünnepen

A tegnapi Semmelweis ünnepségen, sor került a Pantaleon emlékérem átadásra, előléptetésekre, igazgatói dicséretekre és kiváló dolgozók méltatására.

2020. Július 01. 17:23, szerda | Helyi

Díjazott szakdolgozat

2020. június 30-án a Műszaki Intézet ünnepélyes értekezleti ülésének keretében került átadásra Mórocza Árpád hallgató részére az Fejér Megyei Mérnökökért Alapítvány szakdolgozat díja.

2020. Július 01. 17:18, szerda | Helyi

Migránsokat fogtak városunknál

A dunaújvárosi rendőrök három, magukat afgán állampolgárnak valló személyt fogtak el.