Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Augusztus 26. 19:28, péntek | Helyi

Felkerült a koreai felirat is – KÖSZ, Hankook!

Felkerült a koreai felirat is – KÖSZ, Hankook!

A koreai-magyar kapcsolat megerősítéseként Lee Sang IL, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója ünnepélyes keretek között, koreai nyelven festette fel a homlokzatra a tűzoltóság feliratot ma délelőtt.

A Hankook Tire Magyarország Kft. márciusban indította útjára legújabb társadalmi felelősségvállalás programját, a Dunaújváros lakóit is aktivizáló „Közösségi Összefogás a Szebbért” (röviden „KÖSZ, Hankook!”) elnevezésű projektet. A kezdeményezés célja, hogy önkéntesek segítségével megszépítsék és ezzel élhetőbbé, jobbá tegyék Dunaújvárost.
A nyár folyamán a város lakói egy online felületen szavazhattak azon projektekre, amelynek a megvalósulását leginkább a szívügyüknek tartottak. A nagy sikerű programban 5 helyszín felújítása vett részt, amelyekre összesen több mint 5000 szavazat érkezett be. Az egyik győztes a dunaújvárosi tűzoltóállomás felújítása projekt lett, amelynek munkálataihoz szükséges alapanyagokat és eszközöket a koreai abroncsgyártó biztosítja.
Orosz Csaba, tűzoltó alezredes vezette körbe ügyvezető igazgató urat az épület felújított részein: a padlózat felújítása, illetve egy felújított, új bútorokkal felszerelt teremnek lehettünk szemtanúi. Szintén a Hankook által finanszírozva, az Értékteremtő Önkéntes Program keretében a tűzoltóság munkatársai saját maguk újították fel konyhájukat. Orosz Csaba elmondta, ezt mind munkaidejükön felül végezték, néha két riasztás között. Volt, amikor arra tértek vissza, az eszközök belekötöttek az anyagba.


Ezután sor került nem megszokott keretek között a tűzoltóság felirat koreai nyelvű változatának felfestésére – Lee Sang IL ügyvezető igazgató út maga festette fel a feliratot. A koreai felirat mellett helyet kapott angol, német, orosz és természetesen a magyar felirat is. Orosz Csaba elmondta, azért tartja ezt fontosnak, hiszen ha egy turista elhaladt itt, legyen akár orosz, német, angol, vagy koreai, tudni fogja, ha segítségre van szüksége, itt megkaphatja – ezen az egy eseten kívül azonban nem állhat meg gépkocsijával. A munkának még nincs vége, folytatják a felújítást az önkéntessekkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.