Városlista
2020. október 24, szombat - Salamon

Hírek

2011. Augusztus 18. 14:29, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

Felkészülten várják augusztus 20-át

Felkészülten várják augusztus 20-át

34 mentőegységgel lesz jelen az augusztus 20-ai fővárosi rendezvények helyszínein az Országos Mentőszolgálat. A rendezvények egészségügyi biztosítására részletes mentési tervet dolgoztak ki - értesült a HavariaPress.

A fővárosi ünnepi tűzijáték résztvevőire 34 mentőegység - rohamkocsik, esetkocsik, valamint két tömeges baleseti egység - személyzete vigyáz majd a Duna mindkét partján. A mentők munkáját a Magyar Vöröskereszt önkéntesei segítik, akik gyalogos elsősegélynyújtókként a tömegben előforduló rosszullét, sérülés esetén megkezdik az ellátást és a helyszínre navigálják a mentőautót is.

Az Országos Mentőszolgálat az egészségügyi kockázatok elkerülése érdekében arra kéri a lakosságot, hogy ünnepi programjaikat igazítsák az orvosmeteorológiai előrejelzésekhez, hőség esetén igyanak sok folyadékot, öltözzenek szellős, természetes anyagból készült ruhákba. Viharos időben lehetőleg ne fák alatt, hanem épületekben keressenek menedéket, a terület elhagyásakor pedig kövessék a biztonsági utasításokat. (pr)

Címkék: mentő

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 23. 16:00, péntek | Kék hírek

Indiaikender-ültetvényt számoltak föl a rendőrök Nagytőkén

Harmincnyolc tő indiai kendert, nyolckilónyi betakarított növényt és más kábítószereket találtak a rendőrök egy szentesi férfi ingatlanjain

2020. Október 22. 14:04, csütörtök | Kék hírek

Korrupcióval gyanúsít két rendőrt az ügyészség

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást két közlekedésrendészeti járőr ellen.

2020. Október 22. 06:00, csütörtök | Kék hírek

Elítélték a hódmezővásárhelyi kettős emberölés elkövetőjét

Első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék azt a férfit, aki brutálisan meggyilkolta élettársa szüleit 2018-ban Hódmezővásárhelyen

2020. Október 21. 06:00, szerda | Kék hírek

A látás és a láthatóság fontosságára figyelmeztető közlekedésbiztonsági kampány indult

A látás és a láthatóság fontosságára figyelmeztető országos közlekedésbiztonsági kampány indult hétfőn;