Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Június 24. 07:23, szombat | Belföld
Forrás: mti

Fennakadások a vasúti közlekedésben a vihar miatt

Fennakadások a vasúti közlekedésben a vihar miatt

A vasúti közlekedésben szombaton reggel és délelőtt még késésekre, kimaradó járatokra, illetve egyes vonalakon pótlóbuszos közlekedésre is számítani kell az országon átvonuló viharok okozta károk miatt .

A vihar során a balatoni vonalakon, Budapest több elővárosi vonalán és Miskolc-Nyíregyháza térségében is fák dőltek a vasúti vágányokra, felsővezetékek szakadtak le. Több helyen már sikerült elhárítani a károkat, azonban az újszászi, a ceglédi vonalon, valamint a Miskolc-Nyíregyháza vonalszakaszon a szakemberek még dolgoznak a helyreállításon.

Balatonkenesénél szombat hajnalra eltávolították a péntek esti vihar által kidöntött fát, így ismét korlátozás nélkül közlekedhetnek a vonatok Balatonfüred és Szabadbattyán között. A késések fokozatosan csökkennek. Kora reggelig helyreállhat a menetrend a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon.

Újszász és Tápiógyörgye között fadőlés miatt mindkét vágányon leszakadt a felsővezeték, a helyreállítás hosszabb időt vesz igénybe. A Hatvan-Szolnok vonal Jászboldogháza-Jánoshida és Újszász közötti szakaszán is még dolgoznak a szakemberek a felsővezeték helyreállításán, várhatóan szombat délelőttig szünetel a vonatforgalom az érintett részeken. Hajnali 4 órától Újszász és Nagykáta, valamint Jászboldogháza-Jánoshida és Újszász között szállítja pótlóbusz az utasokat. A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba és a Hatvan-Újszász-Szolnok vonalon jelentősen hosszabb eljutási időkre kell számítani.

A Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon továbbra is hosszabb menetidőkre kell számítani, mert Ceglédbercel-Cserő és Cegléd között fadőlés és felsővezeték-hiba miatt egy vágányon még szünetel a vonatforgalom. A Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon hajnaltól várhatóan 15-30, esetenként 30-40 perccel hosszabb menetidők előfordulhatnak.

Rakamaz és Görögszállás között több fa rádőlt a felsővezetékre, eltávolításukig és a helyreállításig szünetel a vonatforgalom ezen a szakaszon, pótlóbusz szállítja az utasokat. A Szerencs-Nyíregyháza szakaszon közlekedő vonatok esetében pedig hosszabb eljutási időkre kell számítani.

A vasúttársaság azt javasolja az utasoknak, hogy az aktuális forgalmi helyzetről tájékozódjanak a MÁV honlapján, a MÁVINFORM közösségi oldalán, vagy a Vonatinfó és a MÁV applikáció segítségével.

Címkék: késés, vasút, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.